Informacions sobre la cavalcada de Reis a Malgrat, Hostalric i Pineda

L’Ajuntament de Malgrat de Mar ha complert els desigs de Melcior, Gaspar i Baltasar i ha organitzat una Cavalcada 2013 amb camells. La comitiva reial anirà precedida per l’estrella d’Orient que els guiarà en tot el recorregut. Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a Malgrat a les 17:30 hores del proper dijous 5 de gener.

L’inici de la cavalcada reial s’ha programat a l’Avinguda de Tarragona, just davant del pavelló municipal. El recorregut continuarà pels carrers de Passada, Girona, avinguda Mediterrània, avinguda del Carme i Carme, per finalitzar a la plaça de l’Església on tindrà lloc la rebuda oficial per part de les autoritats. Posteriorment, el rei Melcior s’adreçarà a tots els nens i nenes. Després del discurs, els infants podran saludar personalment a Ses Majestats els Reis de l’Orient.

Per tal de garantir el bon desenvolupament de l’acte, els organitzadors demanen que es respectin les mesures de seguretat previstes i se segueixin totes les indicacions.

Hostalric

Un centenar de persones d’Hostalric col•laboraran amb els Reis de l’Orient durant la nit més màgica de l’any. La Cavalcada de reis d’Hostalric està formada per sis carrosses que recorreran els carrers de la vila el proper 5 de gener

Acompanyaran a Gaspar, Melcior i Baltasar diferents personatges com pastorets, àngels i patges. Durant el recorregut, es repartiran 200 quilos de caramels. El Tres Reis arribaran a Hostalric a les 18 hores, per la zona esportiva i passaran pel carrer Girona, l’avinguda Fortalesa, la Via Romana i els carrers Major, Raval i Ravalet. Ses Majestats de l’Orient rebran als nens i nenes, i els obsequiaran amb llaminadures, al Centre Cultural Serafí Pitarra.

Nou recorregut a Pineda de Mar

La Regidoria de Cultura i Ciutadania i la Comissió dels Reis de l’Orient de Pineda tenen a punt el nou recorregut per la Cavalcada. El recorregut s’ha escurçat per fer-lo més lluït i per reduir l’espera, però alhora, passant per un bon nombre de carrers. La cavalcada començarà a Poblenou, passarà per Les Creus i El Carme i acabarà a Pineda Centre, sense passar pel Passeig Marítim.

L’inici serà just davant de la Parròquia de Poblenou, a la cruïlla de l’Avinguda Hispanitat amb Mediterrani i aniran fins la Plaça Nova on els Reis faran l’adoració al Pessebre. Després seguiran per Av. Mediterrani i creuaran la N-II per dirigir-se fins la Plaça de les Creus (pels carrers Noguera, Mèxic, Montagut, Montseny, Tramuntana i Xaloc).

Els Reis faran la segona adoració al Pessebre de Les Creus, i després seguiran pel Av. Sant Jaume, Extremadura i Aragó.

Un cop travessat el pont de Les Creus iniciaran el recorregut per Pineda Centre, per l’Avinguda Montserrat, C/Barcelona i Comtal; faran un tram del C/ Santiago Rusiñol i es dirigiran de nou cap el centre de Pineda pels carrers Jaume I i Pare Coll. El recorregut de la cavalcada acabarà a Plaça de les Mèklies i Plaça Catalunya, per pujar al balcó de l’Ajuntament , des d’on l’alcalde els donarà la benvinguda i els entregarà les claus de Pineda.

A banda del recorregut, una altra novetat destacada d’enguany, que està preparant la Comissió dels Reis de l’Orient, són tres carrosses totalment noves. Si l’any passat es van renovar les tres carrosses dels Reis, aquest any canvien les altres tres. Una d’elles és de grans dimensions, i la Comissió ha pres mesures per assegurar-se que passi pels carrers i cruïlles més estretes.