Una dona polonesa desapareix a Lloret per un cop de mar

Aquesta matinada una dona d’origen polonès de 37 anys ha estat arrossegada cap mar endins a Lloret de Mar per una onada mentre es trobava a la platja. A la 00.49 hores el telèfon d’emergències 112 ha rebut l’avís de que una parella es trobava a la platja de Lloret i un cop de mar s’ha endut la noia, Joanna Ll. B. Nascuda a Polònia el 17 d’agost de 1975, mar endins.

S’ha iniciat un dispositiu de recerca amb efectius de Bombers de la Generalitat (3 dotacions), Grupo Especial de Actividades Subacuáticas de la Guardia Civil i un helicòpter de Salvamento Marítimo, Sistema d’Emergències Mèdiques, policia local, mossos d’esquadra i Protecció Civil municipal.

La recerca s’ha perllongat durant unes hores i s’ha suspès fa una estona hora per tornar a reiniciar-se en breu. A partir de les 8.30 h a Blanes s’iniciarà el dispositiu de recerca amb efectius de Bombers de la Generalitat (amb grup de recerca subaquàtica), Mossos d’Esquadra (amb la unitat subaquàtica), Guardia Civil, (amb GEAS), Salvamento Marítimo, protecció civil municipal, policia local, i Sistema d’Emergències Mèdiques.

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions tant a vianants com a conductors en desplaçaments en zones on plogui intensament i arreu del litoral. Cal allunyar-se d’esculleres, passejos marítims propers a zones on trenquen les ones, espigons, etc.

El front de pluges, vent i mala mar que ens afecta fa que hi hagi un dispositiu especial dels efectius d’emergències.

Protecció Civil de la Generalitat ha emès avui una Prealerta del pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) derivada de les informacions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). A més, la DGPC ha activat en fase d’Alerta del pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) pel risc de vent derivada de les previsions de l’SMC.