Els Mossos d’Esquadra desmantellen un grup dedicat a la compravenda de droga a Lloret de Mar

Mossos d’Esquadra

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de la Regió Policial de Girona, juntament amb agents de la unitat d’investigació de la comissaria de Blanes, van detenir el passat 9 de maig, cinc homes, d’entre 21 i 56 anys, de nacionalitat espanyola, italiana, russa, eslovena i sèrbia i amb domicili a Mataró, Lloret de Mar i Vidreres, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

Els fets es van iniciar el passat 9 de maig durant un patrullatge preventiu de robatoris a interior de domicilis per la zona de la ronda Europa de la urbanització de Canyelles de Lloret de Mar.

Cap a dos quarts de set de la tarda, els mossos van observar dos homes que, en veure la patrulla, amagaven una bossa de plàstic i una bossa de mà sota unes bústies. En veure aquesta acció, el agents van identificar-los i van comprovar que a la bossa de plàstic duien 20.100 euros i a l’interior de la bossa de mà diversa documentació i les claus d’una casa.

També van comprovar que a terra hi havia unes claus que pertanyien a un vehicle estacionat a pocs metres del lloc. A l’interior d’aquest turisme van trobar una bossa amb 10 kg de marihuana. A més, un dels homes portava 2.130 euros en metàl·lic i dos telèfons mòbils. Per aquests motius, van detenir-los com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

Els mossos van esbrinar que estaven davant d’una acció de compravenda de substàncies estupefaents i van saber que els detinguts s’havien citat amb tres homes més davant d’un supermercat de Blanes.

A partir d’aquesta informació, es va muntar un dispositiu discret davant l’establiment comercial per tal de localitzar els tres homes. Durant l’operatiu, els agents van detectar dues persones en actitud d’espera a l’interior de dos vehicles, i una tercera que estava esperant fora d’un altre cotxe.

Davant les sospites que podien estar relacionades amb els altres dos detinguts van decidir identificar-les i escorcollar-les. Una d’elles duia quatre telèfons mòbils i 1.500 euros, i a les altres dues se’ls va intervenir 2.255 euros en efectiu.

A l’interior d’un dels turismes es va intervenir una bossa amb 5 quilos de marihuana, una bàscula de precisió i un mesurador.

Davant d’aquestes evidències, els agents van detenir els tres homes com a presumptes autor d’un delicte contra la salut pública. Els investigadors van reunir indicis suficients per saber que en un domicili de la urbanització de Cala Canyelles de Lloret de Mar hi podria haver més droga.

Finalment, el passat divendres es va realitzar una entrada i perquisició en aquest domicili on es va intervenir 42 quilos de marihuana en bosses d’un quilogram envasades al buit.

Els detinguts, amb antecedents, va passar l’11 de maig a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Blanes, el qual va decretar l’ingrés a presó de dues de les cinc persones detingudes.