Detenen un veí de Blanes acusat de tràfic d’essers humans amb la finalitat d’explotació sexual

Agents de Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal, adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial de Girona van detenir el dia 2 de març un home de 63 anys, de nacionalitat moldava i veí de Blanes, com a presumpte autor d’un delicte de tràfic d’éssers humans amb la finalitat de l’explotació sexual.

La investigació es va iniciar a principis de setembre arran d’un comunicat de l’Interpol on s’informava que hi havia una persona al país que podria estar relacionada amb un cas de tràfic d’éssers humans.

Les indagacions policials van determinar que aquesta persona estava a l’Estat espanyol i que durant l’any 2016 havia portat enganyades dues noies de nacionalitat moldava a la població de Blanes.

Un cop allà les va obligar a exercir la prostitució contra la seva voluntat en un club proper al seu domicili. Durant un temps les va mantenir tancades contra la seva voluntat i els va retirar la documentació.

El dia 2 de març els mossos van detenir un home com a presumpte autor d’un delicte de tràfic d’éssers humans amb la finalitat d’explotar-les sexualment. Els investigadors van oferir el recolzament i l’assistència necessària a les víctimes.

El detingut, sense antecedents, va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Ripoll que en va decretar la llibertat amb càrrecs.