Informació sobre el finançament de les escoles bressol i de les escoles de música

Comunicat de la Federació de Municipis de Catalunya sobre les darreres informacions de la Comissió mixta Departament d’ensenyament – entitats municipalistes del passat 2 d’abril, de caràcter provisional, referents al finançament de les escoles bressol i de les escoles de música municipals

A l’espera de poder tenir els imports finals dels mòduls en la Comissió Mixta extraordinària del proper 16 d’abril, us avancem la informació següent:

1) Per al curs 2011-12, la consellera, Irene Rigau, es va comprometre a finançar una bestreta, és a dir, un avançament per valor de 1.300 euros per escoles bressol i de 230 euros per a les escoles de música. Estem pendents de conèixer els imports finals d’aquests mòduls. Aquestes quantitats es pagaran amb el pressupost de la Generalitat de l’exercici 2012.

2) Per al curs 2012-13, la xifra que en aquests moments està proposant el Departament d’Ensenyament destinar a les escoles bressol municipals és de 1.000 euros. Pel que fa a les escoles de música no es va comunicar cap quantitat donat que aquesta serà notificada al setembre del 2012. Aquests mòduls es pagaran amb el pressupost de la Generalitat de l’exercici 2013.

Els representants de l’FMC a la Comissió Mixta van expressar la disconformitat respecte l’import de 1.000 euros donat que l’aportació (un 44% inferior als 1.800 euros/plaça) pot provocar que el servei esdevingui insostenible per l’alt import que caldrà revertir en els preus públics a pagar per part de les famílies o en l’aportació de l’ajuntament, per tal de poder aconseguir l’equilibri financer dels actuals centres.

Respecte les beques destinades a les bressol, el Departament no en va fer cap referència, tot i que en la Comissió Mixta del mes de gener la pròpia consellera va donar a entendre que no sortiria cap convocatòria per al present curs.

Tan bon punt tinguem la informació complerta sobre el finançament de la Generalitat us ho farem saber.