Detingudes tres persones a Lloret per furtar amb el mètode de la taca

Mossos d’Esquadra

Agents de Mossos d’Esquadra de la comissaria de Blanes van detenir el passat dimecres a Lloret de Mar dos homes de 39 i 45 anys i una dona de 32 anys, de nacionalitats argentina i cubana, amb domicili a Barcelona, com a presumptes autors d’un delicte de furt.

Els fets van passar el 17 de maig, pels volts del migdia, quan un indicatiu no uniformat, que estava duent a terme tasques de seguretat ciutadana a la zona comercial de Lloret de Mar, va detectar un vehicle, amb els vidres tintats i ocupat per tres persones, que circulava lentament per la zona d’hotels de la localitat.

Els agents van iniciar una vigilància davant aquests moviments sospitosos, ja que alentia la marxa cada cop que veia grups de persones davant els hotels. Finalment, el cotxe va aturar-se al final del passeig marítim, a l’alçada d’un hotel.

Tot seguit van baixar dos dels ocupants i un d’ells,  que portava una gorra fosca i una bossa de mà penjada al pit, en veure que hi havia una turista sola s’hi va acostar. L’home va treure’s de la butxaca del pantaló un tub dentífric, mentre que la dona vorejava la turista per tal d’acostar-s’hi pel davant. L’home va tacar la turista i va començar a parlar-li mentre que la dona simulava ajudar-la, però en aquell moment un grup de turistes que van veure l’escena els van foragitar.

Poc després, mentre els lladres es dirigien a peu cap al centre del municipi, van veure una turista que anava sola amb un grup de nens petits i van aprofitar un descuit per furtar-li la bossa de mà que tenia penjada al cotxet. Després dels fets els lladres van trucar per telèfon i en poc temps el seu còmplice els va recollir.

Davant aquesta acció els mossos, que estaven fent la vigilància, els van interceptar i detenir a l’estació d’autobusos de Lloret de Mar.

Un dels detinguts, en veure els agents de paisà, va llençar el tub de pasta dentífrica, utilitzat poc abans per tacar la turista, sota el seient del copilot.

En l’escorcoll del turisme els agents van localitzar al maleter i sota els seients, tres bosses de mà que contenien gorres, mocadors, samarretes, entre altres peces de roba, i un rotlle de paper d’alumini.

També es va recuperar tres passaports de nacionalitat anglesa, un moneder amb documents sanitaris, una càmera fotogràfica, quatre targetes de menjador d’un hotel de la població, sis paquets de mocadors de paper, dues carteres que contenien 40 euros, un envàs de pasta dentífrica amb un producte indeterminat de color marró i amb una olor desagradable, una ampolla de plàstic transparent amb aquest mateix producte,  30 lliures esterlines, targetes bancàries, diners en efectiu i bitllets d’avió.

Els detinguts, dos d’ells amb antecedents, van passar el dia 19 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Blanes, que en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.