El Club de Futbol Lloret i l’Ajuntament es disculpen pels insults masclistes a jugadores d’un partit femení

Jugadores de l’equip femení Atlètic Masnou

La Federació Catalana de Futbol ha traslladat a la comissió d’ètica esportiva l’incident viscut el passat dissabte 11 de febrer al camp municipal de futbol del Molí, a Lloret de Mar. Les jugadores dels equips femenins del FC Lloretenc i del Atlètic Masnou van haver d’interrompre el partit que disputaven enmig dels insults i expresions masclistes proferits pels veterans del Club de Futbol de Lloret.

Després dels incidents, el Club de Futbol Lloret va emetre un comunicat en què negava els fets, però en un segon comunicat ja els ha admès, segons ha informat TV3. A més, ha condemnat els insults i ha demanat disculpes a les jugadores.

Tot va començar arran d’un error quan el Lloretenc va planificar un partit oficial de la lliga femenina amb el Masnou a una hora que el camp ja estava assignat per la Regidoria d’Esports als veterans del Club de Futbol de Lloret.

Sobre aquests fets, l’Ajuntament de Lloret ha emès el següent comunicat:

En relació als incidents ocorreguts el passat dissabte 11 de febrer a la tarda, al camp de futbol del Molí, durant el partit FC Lloretenc-Atlètic Masnou de segona catalana femenina, l’Ajuntament de Lloret ha dut a terme una sèrie de reunions i de recopilació d’informació a fi de poder aclarir els fets i prendre les mesures oportunes.

Un cop consultades totes les parts implicades l’Ajuntament de Lloret vol expressar:

1.-  El seu total rebuig a qualsevol actitud i comentari sexista, racista i altres formes d’intolerància en tots els espais de la nostra vila.

2.-  Les seves disculpes a les jugadores del equip FC Lloretenc i Atlètic Masnou per la difícil situació viscuda als nostres equipaments municipals.

3.-  El treball conjuntament amb el CF Lloret a fi de depurar responsabilitats i garantir que aquests incidents no es tornaran a produir.

4.-  El compromís per continuar treballant amb les polítiques de foment de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes a través del Pla d’Igualtat.

5.-  La millora del procediment intern i de la comunicació quan hi ha incidències a les instal·lacions esportives municipals.

Per la seva part, la Directiva del Club de Futbol Lloret ha publicat a la seva pàgina de Facebook el següent comunicat:

La Junta Directiva del Club de Futbol Lloret, un cop reunida amb l’equip de veterans de l’entitat, manifesta:

• Que lamentem i condemnem els actes que es van produir el passat 11 de febrer en el Camp Municipal del Molí durant el transcurs del partit del FC Lloretenc i l’Atlètic Masnou.

• Que demanem disculpes als clubs FC Lloretenc i Atlètic Masnou i, especialment, a les jugadores que estaven sobre el terreny de joc.

• Que la Junta Directiva adoptarà les mesures oportunes per evitar que es torni a produir qualsevol incident d’aquest tipus.

• Que rebutgem qualsevol actitud i comentari sexista, racista, xenòfob, homòfob i d’altres formes d’intolerància.