Setmana de pluja general i molt abundant

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) informa que l’arribada d’una pertorbació procedent de l’Atlàntic, juntament amb una zona de baixes pressions a la Península Ibèrica, donarà lloc a un important canvi meteorològic en forma de pluja, vent i onatge.

La primera part de l’episodi de pluja es preveu entre dilluns i dimarts, quan la pluja afectarà de manera general a tot Catalunya. La cota de neu es mantindrà força alta, al voltant dels 2000 metres aproximadament. A banda, el vent de component sud bufarà moderat i alterarà l’estat de la mar.

Entre dilluns i dimarts es podran enregistrar quantitats de més de 100 mm en 24 hores al vessant sud del Pirineu i del Prepirineu, sobretot al sector occidental.

Per aquest motiu, l’SMC ha emès un preavís de Situació Meteorològica de Perill per acumulació de pluja.

Arxiu Blanesaldia.com

Arxiu Blanesaldia.com

La segona part de l’episodi, entre dimecres i dijous, vindrà marcat per una depressió en superfície que impulsarà vent de component marítim i donarà lloc a una altra tongada de precipitacions generals. De nou es podran acumular quantitats molt importants de pluja, tot i que els valors més destacats se centraran a punts del litoral i del prelitoral.

La cota de neu baixarà progressivament i arribarà a situar-se als 1.500 metres a l’interior. El vent bufarà entre moderat i fort de component est i alterarà notablement l’estat de la mar.

A partir de divendres les precipitacions aniran a menys i es preveu una baixada de la temperatura, amb valors que quedaran lleugerament per sota de la mitjana per l’època de l’any.

Més informació a www.meteo.cat