Reunió dels caps dels Mossos i de 36 policies locals de la demarcació de Girona per analitzar la seguretat pública

Mossos d'Esquadra

Mossos d’Esquadra

El passat divendres dia 27 de maig, els màxims comandaments dels Mossos d’Esquadra de la Regió Policial de Girona van trobar-se amb els caps de les 36 policies locals de la demarcació de Girona en el marc de la primera jornada encaminada a analitzar i valorar  l’estat de la seguretat a les comarques gironines.

Durant la jornada, que es va celebrar a Platja d’Aro, es va posar especial èmfasi en l’anàlisi del sistema de seguretat pública i de la necessària coordinació  entre les Policies Locals i els Mossos. També es va posar de manifest la millora aconseguida en l’intercanvi d’informació entre ambdós cossos policials.

Entre els assistents a la jornada es van poder compartir bones pràctiques que desenvolupen les Policies Locals i que afecten de forma directa a la convivència i seguretat.

També es van analitzar diferents temes procedimentals i es va fer un anàlisi criminològic d’alguns tipus delictius per tal de veure com cal afrontar-los des de la prevenció i coordinació diària.

Els caps de bombers i del SEM a la Regió de Girona també van explicar com actuen els seus respectius serveis d’emergència  en  diferents actuacions i com es coordinen amb els Policies Locals i els Mossos d’Esquadra.

La jornada va ser molt positiva per tots els assistents ja que es van obrir diversos temes de debat i es va poder parlar i exposar procediments i formes d’actuació que es poden millorar en les futures trobades.