Acció de protesta de membres de les PAH de Lloret i Blanes

Foto: PAH de Lloret de Mar

Foto: PAH de Lloret de Mar

Les Plataformes d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Blanes i Lloret de Mar van protagonitzar
ahir una acció dins d’una oficina del BBVA a Lloret ubicada al passeig marítim com a resposta a la actitud negativa i obstruccionista d’aquesta entitat bancaria a la resolució dels diversos conflictes i negociacions en curs dels afectats per hipoteques.

Aquesta mesura de pressió ha estat impulsada des de les diverses Plataformes d’arreu de Catalunya i han estat protagonistes alhora a nombroses localitats i municipis del país. D’aquesta manera les PAHs catalanes iniciem una campanya d’accions de protesta contra el BBVA per exigir solucions adequades a les circumstàncies de les famílies des del punt de vista social i econòmic.

Des de l’esclat de la bombolla immobiliària i la crisi, els ingressos de les famílies cada cop son més reduïts i tenen que fer autèntics equilibris per arribar a fer front a les necessitats bàsiques diàries. Així doncs ens trobem centenars de famílies sense poder fer front al pagament d’un sostre on viure, amb entitats financeres que malgrat han estat rescatades amb els nostres diners, ens assetgen i amenacen en deixar-nos al carrer, a nosaltres i molts cops també a les nostres famílies que ens van avalar, deixant-nos a més uns deutes impagables de per vida.

Foto: PAH de Lloret de Mar

Foto: PAH de Lloret de Mar

Recordem que BBVA és la segona entitat financera més gran del Estat espanyol i concretament a Catalunya és també la segona entitat que més desallotjaments forçosos i execucions hipotecaries realitza, a més des de que es va fer pública la compra per Catalunya Caixa per part de BBVA hi hagut un descens important de solucions als casos i un increment de desnonaments sense alternativa d’habitatge.

Des de la PAH entenem que BBVA està obligat a donar contraprestacions socials, ja que ha estat beneficiari de compres a preu de saldo d’entitat rescatades amb diner públic. Ja el mes de maig del 2013 BBVA es va adjudicar UNIM per l’escandalosa xifre d’1 euro, alhora que s’adjudica Catalunya Caixa per 1.000 milions d’euros, malgrat a tots els espanyols ens ha costat 12.000 milions d’euros de diner públic.

Per tot plegat exigim:
-Lloguers socials per famílies que s’han vist obligades a entregar el seu habitatge en dació de
pagament o bé ja l’han perdut. I per els habitatges recuperats per persones sense alternativa i per tant per a les famílies re-allotjades per l’ Obra Social de la PAH.

-Dacions sense romanents, ja que l’entrega de la casa ha de ser suficient per saldar el deute.
-Condonacions del deute, donat que és una vergonya un cop han deixat a una família al carrer els segueixin reclamant un deute que mai podran pagar, l’entrega del habitatge ha de ser suficient per saldar el deute.

-Anulació del IRPH per Euribor

-Devolució immediata dels imports que sense ordre judicial han robat als avaladors.
Les famílies no poden continuar esperant a que els deixin al carrer i des de la PAH no ho permetrem.