Detenen quatre persones per tenir tres cultius de marihuana a Lloret de Mar i Riudarenes

Mossos d’Esquadra

Agents de Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Policial de Girona van arrestar el dia 29 de gener quatre homes, d’edats compreses entre els 43 i els 56 anys i de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i per defraudació de fluid elèctric.

Continua llegint

En 2019 se redujeron un 25% las víctimas mortales en la red viaria de Girona

Generalitat de Catalunya

El director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, acompañado del director de los Servicios Territoriales de Interior en Girona, Albert Ballesta, y el jefe del Área Regional de Tráfico de los Mossos de Girona, el inspector Juan Costa Barnola, presentó ayer el balance de siniestralidad del 2019 en la demarcación de Girona.

Continua llegint

Los Bomberos y el SEM garantizan la asistencia sanitaria en todos los salvamentos y rescates de montaña en Cataluña

Los helicópteros desempeñan un papel decisivo

La presentación de la nueva operativa del servicio se realizó ayer en el hangar de los medios aéreos de la Generalitat, en el Aeropuerto de Sabadell

Desde este mes de enero, Bomberos de la Generalitat y el Sistema de Emergencias Médicas (SEM) se han unido con el objetivo de proporcionar una mejor respuesta operativa, coordinación y asistencia sanitaria, tanto en las zonas calientes de las intervenciones como en las actuaciones de rescate de montaña.

Continua llegint

El vicepresident Aragonès visita Palafolls i Malgrat de Mar i demana a la ciutadania ‘màxima alerta’

Pere Aragonès amb veïns de Malgrat de Mar

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, que aquest matí ha visitat algunes poblacions del Maresme afectades per la borrasca Glòria, ha demanat a la ciutadania “protecció i màxima alerta” i ha fet una crida a “col·laborar en tot moment amb les indicacions que es facin des de Protecció Civil, ajuntaments, Mossos d’Esquadra, Bombers i serveis d’emergència”. “És millor fer una evacuació preventiva que un rescat o una cosa pitjor”, ha advertit.

Continua llegint

El Tordera se desborda en Palafolls, corta la carretera BV682 y hunde parcialmente dos puentes

La carretera de acceso a la Costa Brava está cortada al haberse desbordado el río Tordera/ Ayuntamiento de Palafolls

La persistencia de la borrasca ‘Gloria’ continúa por tercer día causando importantes daños y afectaciones tanto en la costa como en el interior del Mediterráneo y de la Costa Brava. Las comarcas gerundenses van a continuar hoy sometidas a la furia de la naturaleza ya que se prevé que las lluvias continúen en la provincia de Girona. 

Continua llegint

Protecció Civil activa l’alerta del pla VENTCAT per la previsió de forts vents a partir d’avui

Arxiu / Ajuntament de Blanes

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que es preveuen a partir d’avui sobretot a la meitat est de Catalunya. L’episodi es mantindrà també de cara a dilluns amb una distribució més general.

Continua llegint

Signen convenis per millorar el sanejament de les aigües residuals en tres comarques gironines

Depuradora de Blanes / Generalitat de Catalunya

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i el Consorci de la Costa Brava (CCB) han signat diversos convenis per millorar el sanejament de les aigües residuals a la demarcació de Girona. Són cinc acords que beneficiaran les comarques de la Selva i l’Alt i el Baix Empordà, i que comportaran una inversió global de 2,1 milions d’euros.

Continua llegint

El Govern aprova el Pla de sequera per garantir una gestió més localitzada i exacta en episodis d’escassetat d’aigua

Dessalinitzadora de la Tordera

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat el Pla de sequera, una eina que farà possible millorar la gestió dels episodis d’escassetat d’aigua a les conques internes de Catalunya. El Pla de sequera substituirà l’aprovació i l’aplicació dels decrets de sequera, una eina que fins ara s’activava en situacions de falta d’aigua i que comportava mesures de gestió restrictives i d’aplicació global.

Continua llegint

Encuentran a dos niñas muertas en una casa de Vilobí d’Onyar y se investiga si la madre es la autora

Salitja

Los Mossos d’Esquadra investigan la muerte violenta de dos niñas de 5 y 6 años de edad en el núcleo de Salitja, que pertenece al municipio de Vilobí d’Onyar. Según las informaciones que han trascendido, ha sido el padre de las criaturas el que las ha encontrado sobre las 13 horas en el interior de su domicilio con evidentes signos de violencia.

Continua llegint

El Govern blinda el litoral de Girona i evita la construcció de 15.037 nous habitatges

Generalitat de Catalunua

El Govern continua fent passos per blindar el litoral de Girona. La Comissió territorial d’urbanisme ha donat avui llum verda al PDU de revisió de sòls no sostenibles del litoral de Girona, configurat com un autèntic Pla de protecció de la Costa Brava, que impedirà la construcció de 15.037 habitatges nous en espais amb interès natural i paisatgístic.

Continua llegint