L’Ajuntament de Sils reparteix prop de 600 portaentrepans a escolars del municipi

Ajuntament de Sils

La regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Sils ha repartit 580 portaentrepans als centres d’educació primària del municipi ja que l’objecte és reutilitzable i més sostenible per embolicar l’entrepà.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és la reduir l’ús de paper d’alumini i dels residus generats diàriament als centres educatius així com la conscienciació dels alumnes envers la importància i la necessitat de realitzar actuacions en el dia a dia respectuoses amb l’entorn i que fomentin la reducció de residus i la reutilització dels materials. Aquesta no és una acció puntual, ja que la previsió és que es proveeixi aquest portaentrepà als alumnes que s’incorporin en propers cursos.

La iniciativa s’emmarca dins d’una sèrie d’accions promogudes des de l’Ajuntament a favor de la Protecció del Medi Ambient i la sostenibilitat, que en conveni amb d’altres administracions es duen a terme als centres educatius del municipi com són la Setmana de Prevenció de Residus del Consell Comarcal, les visites a la Deixalleria  o el Projecte L’entorn Natural a l’Escola amb educadors mediambientals, en aquest cas a través de la Diputació de Girona.

Paral·lelament, i com a acord sorgit al darrer Consell Escolar Municipal, des dels diferents centres educatius, incloent el de secundària -que pertany a Escoles Verdes-, es potenciaran iniciatives on el centre d’interès sigui la conscienciació en el respecte per l’entorn, el reciclatge i la reutilització.