Detenen dos joves a Lloret de Mar per sostreure carteres de manera sigil·losa a turistes

Mossos d’Esquadra

Agents de Mossos d’Esquadra de la comissaria de Blanes van detenir el dia 8 de setembre, a Lloret de Mar, dos homes de 25 anys, de nacionalitat romanesa i veïns de la mateix població, com a presumptes autors d’un delicte de furt.

Els fets van passar pels voltants de les deu de la nit del mateix dia 8 a Lloret de Mar. Una patrulla de paisà, que realitzava tasques de seguretat ciutadana, va veure dos joves que s’apropaven a grups de turistes, d’edat avançada, amb la clara intencionalitat de sostreure’ls les seves pertinences.

Els lladres van triar com a víctima un senyor gran que estava mirant l’aparador d’un establiment i que portava una bossa de mà creuada a l’esquena. Mentre un dels sospitosos observava l’entorn, l’altre se li va acostar per darrera. Després d’obrir la cremallera de la bossa va introduir unes pinces i va extreure sigil·losament dues carteres.

Arran del fet, els mossos van intervenir i es van identificar com a policies. Seguidament els dos joves van sortir corrents per un carrer adjacent i els agents els van perseguir. Mentre corrien van llençar una de les carteres dins una boca d’un clavegueram i als pocs metres van ser interceptats i detinguts.

Mossos d’Esquadra

Un cop recuperada la cartera, els mossos van escorcollar els detinguts. A l’interior d’una bossa de mà portaven unes pinces d’alumini de color vermell d’ús quirúrgic i un tallaungles metàl·lic acabat en angle molt esmolat a la zona de la punta. Ambdós  estris eren utilitzats per cometre els furts de manera sigil·losa. El tallaungles estava pensat per tallar les nanses de les bosses de mà.

Acabada l’actuació policial, els agents van lliurar a la víctima els objectes sostrets entre els que hi havia dues carteres, targetes de crèdit, documentació personal i 430 euros en efectiu.

Pel que fa als detinguts, un d’ells amb antecedents per fets similars, van passar el dia 9 de setembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Blanes, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Per prevenir aquesta modalitat de furt els Mossos aconsellen portar la cartera o la bossa de mà tancada i sempre situada al davant o a l’interior de la jaqueta.