Les cinc Aules Musicals de la Selva (AMLS) inicien el període d’inscripció per al curs 2014-2015

Foto: Consell Comarcal de la Selva

Foto: Consell Comarcal de la Selva

Amb el lema “Vine a fer música amb nosaltres”, les Aules Musicals de la Selva (AMLS) inician el període d’inscripció per al curs 2014-2015 des d’avui i fins el proper 13 de juny. Enguany, les AMLS seran a Amer, Riudellots de la Selva, Vilobí d’Onyar, Hostalric i Riells i Viabrea.

Des de la seva posada en marxa, el setembre de 2012, les AMLS s’han anat consolidant any rere any amb la incorporació de nous municipis com Hostalric i Riells i Viabrea.

La iniciativa de les AMLS es varen posar en marxa fa dos anys, concretament al curs 2012/2013, fruit de l’interès que sempre hi ha hagut a la comarca de la Selva per la música (clàssica, moderna, sardanes…). Amb la necessitat de preservar aquesta riquesa, de fer créixer l’interès dels infants per la música i oferir uns serveis educatius musicals de qualitat amb una bona gestió, el Consell Comarcal de la Selva, amb el suport de l’Escola de Música del Gironès, va crear les Aules Musicals de la Selva.

Es tracta d’un model d’educació musical proper al ciutadà, integral i sostenible econòmicament i territorialment. Ha tingut molt d’èxit des de fa més de 20 anys a la comarca veïna, el Gironès, entre d’altres motius, per combinar l’excel•lència, la proximitat i una gestió eficient dels recursos. A la comarca de la Selva es va implantar en una primera fase per al curs 2012/13 amb ensenyaments de nivell elemental per a nens de 4 a 11 anys en els municipis d’Amer, Riudellots de la Selva i Vilobí d’Onyar. L’any passat ja s’hi va incorporar Hostalric i enguany s’hi ha apuntat Riells i Viabrea.

Els instruments que s’hi poden aprendre són: acordió diatònic, cant, clarinet, contrabaix, fagot, fiscorn, flabiol i tamborí, flauta de bec, flauta travessera, gralla, guitarra clàssica, oboè, piano, saxòfon, tarota, tenora, tible, trombó, trombó de pistons, trompeta, viola, violí i violoncel.

El període d’inscripció per al curs 2014/2015 serà del 26 de maig al 13 de juny mitjançant el formulari telemàtic que trobareu a www.amls.cat. Aquelles persones que estiguin interessades a apuntar-s’hi i desitgin més informació respecte les AMLS poden adreçar-se als ajuntaments dels municipis que hi participen (Amer, Hostalric, Riudellots de la Selva, Riells i Viabrea i Vilobí d’Onyar) o bé a la seu del Consell Comarcal de la Selva, passeig de S