La Biblioteca Comarcal de Blanes allotja l’exposició «Poematon»

Membres del grup Teories de la Inspiació

Membres del grup Teories de la Inspiació

El vestíbul de la Biblioteca Comarcal de Blanes allotjarà fins el 28 de juny l’exposició del col·lectiu Grup Teories de la Inspiració que es presenta sota l’impactant títol Poematon. Es tracta d’una mostra que els seus autors presenten com un projecte on quatre artistes il·lustren o fotografien els poemes de quatre poetes.

D’aquesta manera, Roser Arimany il·lustra el poema d’Alexandre Nunes de Oliveira; Elisabeth Gispert fotografia el poema de Jordi Fornos; Dora Kelvin fotografia el poema de Ramon Bartrina i Jaime Rodríguez il·lustra el poema de David Casadellà Llavià. Es tracta de quatre estils molt heterogenis per a composicions poètiques heterodoxes, una mostra única que cerca l’apropament entre diferents formes de dir, escriure i retratar el món: l’art llegeix la poesia i la poesia esdevé imatge.

poetamon-2

Poematon, que s’autodefineix també com una obertura poètico-visual, és una exposició itinerant de poemes il·lustrats que va ser inaugurada a mitjans de desembre passat en el marc de la 3a edició del Festival Jardins de la Poesia al cinema Truffaut de Girona. Posteriorment, s’ha allotjat al Centre Cívic Sant Narcís de Girona i a la Biblioteca Lambert Mata de Ripoll.

Després de la seva estada a poetamon-3Blanes la mostra està previst que es traslladi a la Galeria d’Art Ca la Flora de Banyoles, al Laboratori Creatiu d’Amics de les Arts de Terrassa (setembre/octubre) i a la Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat (novembre).

Per inaugurar l’arribada de la instal·lació a Blanes, el dissabte 8 de juny es va fer un recital poètic que es va allotjar al vestíbul de la Biblioteca Comarcal dissabte al matí, on està allotjada l’exposició. En ocasió d’aquest esdeveniment, es van trobar tots els artistes que formen part del col·lectiu Grup Teories de la Inspiració.