L’Hospital Sociosanitari de Lloret acull, un any més, el programa ‘Apadrinar un Avi’ de Càritas

Un any més, l’Hospital Sociosanitari de Lloret, centre de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, acull el Programa Apadrinar un Avi de Càritas.

Aquest projecte, que es va iniciar l’any 2012, vol facilitar la convivència i l’aprenentatge entre persones grans que pateixen soledat i joves estudiants, a través d’un acompanyament periòdic i continuat, d’una formació i d’un seguiment. Amb aquesta iniciativa es vol afavorir la relació entre els dos col·lectius i es pretén fomentar la relació intergeneracional a través d’un projecte vivencial i anònim.

Aquesta relació té com a finalitat poder oferir a les persones grans ingressades a les residències l’oportunitat de participar d’activitats que els ajudi a mantenir la vida activa.

D’altra banda, en aquests últims anys s’està apreciant una progressiva pèrdua de la importància social de les persones grans i, cada vegada més, es redueixen els contactes intergeneracionals. El projecte, doncs, és una oportunitat per reivindicar el paper de les persones grans i potenciar un envelliment digne, i el més important, que aquestes persones se sentin reconegudes i valorades.