Es crea a Pineda un programa d’ajuda a persones durant el període postoperatori

Ajuntament de Pineda de Mar

Un conveni entre l’Ajuntament de Pineda de Mar, la Corporació de Salut Mareme i la Selva (CSMS) i l’Institut Català de la Salut (ICS) de l’àmbit de Girona ha permès posar en marxa aquest mes de setembre un programa pilot basat en la implementació d’un servei d’atenció domiciliària adreçat a persones en situació d’alta hospitalària que requereixen d’un suport concret en les activitats bàsiques de la vida diària. Es tracta del Programa d’Atenció al Domicili a l’Alta Hospitalària (PADAH).

L’Ajuntament de Pineda finança aquest servei, que presten de forma coordinada els treballadors socials i personal sanitari dels centres hospitalaris de la CSMS i de l’ICS-Girona. Desenvolupen tasques assistencials, preventives i educatives per tal de facilitar la vida autònoma a casa seva a aquelles persones que hagin esdevingut dependents per patologia sobtada durant la seva hospitalització o bé que el seu grau de dependència s’hagi agreujat durant aquesta.

Servei gratuït

L’accés a aquest servei, que és gratuït per a l’usuari, es fa a través dels treballadors socials de la CSMS o de l’equip d’Atenció Primària de Pineda de Mar. Es presta durant un màxim de 45 dies o 60 hores per pacient i de dilluns a divendres (excepte en casos molt excepcionals). Els treballadors socials poden iniciar el procés d’inclusió en el programa en cas que ho considerin necessari i el potencial usuari no l’hagi sol·licitat expressament, comptant amb el seu previ consentiment i/o el de la seva família.

Els serveis d’ajuda a domicili són el conjunt organitzat i coordinat d’accions que es realitzen bàsicament a la llar, dirigides a proporcionar atencions personals, ajuda domèstica i suport social a aquelles persones i/o famílies amb dificultats de desenvolupament o d’integració social o manca d’autonomia personal. Aquest programa té caràcter municipal i s’adreça a persones en aquestes situacions de complexitat social i sanitària, que estiguin empadronades a Pineda de Mar.