Els hospitals de la Corporació informen per SMS els familiars del pacient quan entra a quiròfan

Els hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ubicats a Blanes i Calella, posen en marxa, aquest mes de juliol, un nou sistema de comunicació via SMS perquè els familiars i els acompanyants dels pacients que entren a quiròfan estiguin informats, en tot moment, de la ubicació exacte del malalt un cop accedeix a l’àrea quirúrgica dels respectius centres.

Continua llegint

Inaugurat a Blanes el nou Hospital de Dia de l’Hospital Comarcal

Corporació de Salut del Maresme i la Selva

El nou Hospital de Dia de l’Hospital Comarcal de la Selva a Blanes ha entrat en funcionament aquest mes de juliol. La unitat, que fins ara estava situada a la segona planta, s’ha traslladat a la planta baixa, amb la qual cosa s’aconsegueix ampliar l’espai i millorar l’accés dels pacients i guanyar més punts de tractament.

Continua llegint

Salut aplicarà a la tardor un nou model per prevenir i atendre l’excés de pes infantil

Alba Vergés, consellera de Salut,Salut aplicarà a la tardor un nou model per prevenir i atendre l’excés de pes infantil ha informat avui del pla

El Departament de Salut començarà a aplicar a partir de la tardor una nova manera d’abordar un dels problemes prioritaris de salut pública a Catalunya i arreu del món: l’excés de pes i, més concretament, en la població infantil, en tant que és una problemàtica sovint mantinguda en el pas a la vida adulta.

Continua llegint

Els hospitals de la Corporació despleguen una iniciativa per millorar l’ús dels antibiòtics

Hospital Comarcal de Blanes

Els hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el Sant Jaume de Calella i el comarcal de la Selva (Blanes), han posat en marxa un programa d’optimització de l’ús dels antibiòtics (PROA) per millorar l’eficàcia d’aquests medicaments en pacients atesos per problemes infecciosos i evitar les resistències que poden generar en l’organisme com a conseqüència d’un consum inadequat.

Continua llegint

La CSMS incorpora un nou dispositiu d’Atenció Subaguda a l’Hospital de Calella per atendre pacients amb malaltia crònica

Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), amb l’objectiu d’ajustar l’oferta assistencial a les necessitats dels pacients amb malaltia crònica coneguda i minimitzar, en la mesura del possible, el pas d’aquests usuaris per urgències i altres dispositius d’aguts, ha ampliat la cartera de serveis amb la incorporació de la Unitat d’Atenció al Pacient Subagut a l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella.

Continua llegint

El cap d’Urologia de la CSMS participa en un estudi internacional sobre càncer de pròstata agressiu

El doctor Josep Maria Prats / CSMS

El cap del servei d’Urologia de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), el Dr. Josep Maria Prats, ha participat com a investigador en un estudi per frenar la progressió del càncer de pròstata agressiu, interferint en la permeabilitat de la membrana que envolta el nucli cel·lular. El treball ha estat publicat a la revista Cell, una de les publicacions científiques de l’àmbit mèdic més prestigiosa a nivell internacional.

Continua llegint

Lloret de Mar signa un conveni de col·laboració amb l’Associació Pas a Pas cap a la Inclusió de les Persones amb Autisme

Ajuntament de Lloret de Mar

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, i Eva Palau, presidenta de l’Associació Pas a Pas cap a la Inclusió de les Persones amb Autisme, han signat un conveni de col·laboració de una durada d’un any. A la signatura també han estat present el regidor de Benestar i Família, Cristian Fernández, i membres de l’associació.

Continua llegint