Salut aplicarà a la tardor un nou model per prevenir i atendre l’excés de pes infantil

Alba Vergés, consellera de Salut,Salut aplicarà a la tardor un nou model per prevenir i atendre l’excés de pes infantil ha informat avui del pla

El Departament de Salut començarà a aplicar a partir de la tardor una nova manera d’abordar un dels problemes prioritaris de salut pública a Catalunya i arreu del món: l’excés de pes i, més concretament, en la població infantil, en tant que és una problemàtica sovint mantinguda en el pas a la vida adulta.

Continua llegint

Els hospitals de la Corporació despleguen una iniciativa per millorar l’ús dels antibiòtics

Hospital Comarcal de Blanes

Els hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el Sant Jaume de Calella i el comarcal de la Selva (Blanes), han posat en marxa un programa d’optimització de l’ús dels antibiòtics (PROA) per millorar l’eficàcia d’aquests medicaments en pacients atesos per problemes infecciosos i evitar les resistències que poden generar en l’organisme com a conseqüència d’un consum inadequat.

Continua llegint

La CSMS incorpora un nou dispositiu d’Atenció Subaguda a l’Hospital de Calella per atendre pacients amb malaltia crònica

Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), amb l’objectiu d’ajustar l’oferta assistencial a les necessitats dels pacients amb malaltia crònica coneguda i minimitzar, en la mesura del possible, el pas d’aquests usuaris per urgències i altres dispositius d’aguts, ha ampliat la cartera de serveis amb la incorporació de la Unitat d’Atenció al Pacient Subagut a l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella.

Continua llegint

El cap d’Urologia de la CSMS participa en un estudi internacional sobre càncer de pròstata agressiu

El doctor Josep Maria Prats / CSMS

El cap del servei d’Urologia de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), el Dr. Josep Maria Prats, ha participat com a investigador en un estudi per frenar la progressió del càncer de pròstata agressiu, interferint en la permeabilitat de la membrana que envolta el nucli cel·lular. El treball ha estat publicat a la revista Cell, una de les publicacions científiques de l’àmbit mèdic més prestigiosa a nivell internacional.

Continua llegint

Lloret de Mar signa un conveni de col·laboració amb l’Associació Pas a Pas cap a la Inclusió de les Persones amb Autisme

Ajuntament de Lloret de Mar

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, i Eva Palau, presidenta de l’Associació Pas a Pas cap a la Inclusió de les Persones amb Autisme, han signat un conveni de col·laboració de una durada d’un any. A la signatura també han estat present el regidor de Benestar i Família, Cristian Fernández, i membres de l’associació.

Continua llegint

Las ambulancias del SEM ya pueden enviar información del paciente al hospital cuando lo trasladan

El Sistema de Emergencias Médicas (SEM) ha puesto en marcha una nueva herramienta tecnológica en sus ambulancias. Se trata de la Estación Clínica de Emergencias (ECE), un software incorporado en tabletas, con las que se llena la hoja asistencial en formato electrónico. Es decir, se especifica que le pasa al paciente, cuáles son sus constantes vitales, qué lesiones ha sufrido, qué medicación se le ha administrado, etc.

Continua llegint

Sanidad presenta la campaña ‘Con la acrilamida no desentones. Elige dorado, elige salud’

El Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social, a través de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AECOSAN), ha puesto en marcha la campaña informativa Con la acrilamida no desentones. Elige dorado, elige salud.

Continua llegint

Les àrees bàsiques de la CSMS han diagnosticat un 2,5% més de casos de diabetis respecte l’any 2017

Les tres àrees bàsiques de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) – Lloret- Tossa, Malgrat-Palafolls i CAP Calella– han diagnosticat, fins a principis de novembre del 2018, un total de 5.696 casos de diabetis, un 2,5% més respecte l’any 2017 quan se’n van diagnosticar 5.550 i un 3,5% més respecte l’any 2016 quan en van ser 5.492.

Continua llegint