Mejoran y amplían el helipuerto del Hospital Josep Trueta de Girona para que esté operativo las 24 horas

Ayer se realizó un similacro de incendio en un helicóptero medicalizado

Imagen del helicóptero medicalizado. A la derecha, el copiloto simula estar herido por inhalación de humo / Generalitat de Catalunya

El Hospital Universitario de Girona Doctor Josep Trueta fue ayer el escenario de un simulacro de emergencia en el helipuerto, el primero que hace el centro en esta instalación. El ejercicio ha consistido en un conato de fuego eléctrico en la cabina del helicóptero después de aterrizar, con un paciente a bordo. Este tipo de simulacros se realizan dos veces al año, para verificar la efectividad del Plan de autoprotección del Trueta.

Continua llegint

La Corporació inicia una campanya per reduir el consum d’antiinflamatoris entre la població del territori

El personal mèdic, d’infermeria i farmacèutic dels equips d’atenció primària i dels hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) juntament amb les oficines de farmàcia del territori inicien una nova acció per reduir el consum dels antiinflamatoris no esteroïdals (AINEs) entre la ciutadania.

La campanya informativa també vol conscienciar dels perills que té per a la salut fer-ne un ús inadequat i perllongat en el temps. Entre aquest grup de fàrmacs hi ha medicaments tan coneguts com l’ibuprofèn, el naproxèn o el diclofenac.

Continua llegint

Es presenta a Girona el nou protocol d’actuació davant de maltractaments a la infància i a l’adolescència

Generalitat de Catalunya

El Departament de Salut i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies han presentat aquest matí a Girona el nou ‘Protocol d’actuació de maltractaments a la infància i l’adolescència en l’àmbit de la salut’, que actualitza el que estava vigent des de 2008.

Continua llegint

El ritmo de vida de los consumidores cambia los hábitos de compra del pescado

La pescadería tradicional es el canal mejor valorado, según muestra el estudio ‘Indicadores de compra y consumo de productos del mar’, realizado por AECOC Shopperview para Mercabarna. Pero la priorización de criterios como la conveniencia, la proximidad, la rapidez y los horarios hace que un porcentaje elevado no escoja el canal tradicional a la hora de abastecerse de productos de la pesca.

Continua llegint

Ports de la Generalitat i la Federació Catalana de Vela presenten un projecte per reduir l’ús de les ampolles de plàstic entre els navegants

Ports de la Generalitat

Sota el lema de ‘Hidratem consciències, reduïm residus’ i ‘Per un mar sense plàstics’, aquest dijous, Ports de la Generalitat i la Federació Catalana de Vela han presentat, al Saló Nàutic Internacional de Barcelona, el projecte Porta’m que té com a objectiu oferir una alternativa sostenible a les ampolles de plàstic d’un sol ús i instaurar bons hàbits entre els navegants.

Continua llegint

Conferència sobre la malaltia d’Alzheimer a l’Hospital Sant Jaume de Calella

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva, en col·laboració amb l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH), organitza el proper 12 de setembre, la conferència A l’Esquerra de la malaltia d’Alzheimer amb la Dra. Isabel Hernández, neuròloga de la Fundació ACE, i acompanyada de la Dra. Teresa Casadevall, especialista en neurologia de l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella.

Continua llegint

Els hospitals de la Corporació informen per SMS els familiars del pacient quan entra a quiròfan

Els hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ubicats a Blanes i Calella, posen en marxa, aquest mes de juliol, un nou sistema de comunicació via SMS perquè els familiars i els acompanyants dels pacients que entren a quiròfan estiguin informats, en tot moment, de la ubicació exacte del malalt un cop accedeix a l’àrea quirúrgica dels respectius centres.

Continua llegint

Inaugurat a Blanes el nou Hospital de Dia de l’Hospital Comarcal

Corporació de Salut del Maresme i la Selva

El nou Hospital de Dia de l’Hospital Comarcal de la Selva a Blanes ha entrat en funcionament aquest mes de juliol. La unitat, que fins ara estava situada a la segona planta, s’ha traslladat a la planta baixa, amb la qual cosa s’aconsegueix ampliar l’espai i millorar l’accés dels pacients i guanyar més punts de tractament.

Continua llegint

Salut aplicarà a la tardor un nou model per prevenir i atendre l’excés de pes infantil

Alba Vergés, consellera de Salut,Salut aplicarà a la tardor un nou model per prevenir i atendre l’excés de pes infantil ha informat avui del pla

El Departament de Salut començarà a aplicar a partir de la tardor una nova manera d’abordar un dels problemes prioritaris de salut pública a Catalunya i arreu del món: l’excés de pes i, més concretament, en la població infantil, en tant que és una problemàtica sovint mantinguda en el pas a la vida adulta.

Continua llegint

Els hospitals de la Corporació despleguen una iniciativa per millorar l’ús dels antibiòtics

Hospital Comarcal de Blanes

Els hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el Sant Jaume de Calella i el comarcal de la Selva (Blanes), han posat en marxa un programa d’optimització de l’ús dels antibiòtics (PROA) per millorar l’eficàcia d’aquests medicaments en pacients atesos per problemes infecciosos i evitar les resistències que poden generar en l’organisme com a conseqüència d’un consum inadequat.

Continua llegint