Reparten en Blanes cerca de 800 tarjetas monedero a escolares beneficiarios de becas comedor

Ayuntamiento de Blanes

El Ayuntamiento de Blanes ha comenzado hoy a repartir las tarjetas-monedero para los niños y niñas beneficiarios de las becas-comedor escolares. Las tarjetas las ha facilitado el Consell Comarcal de la Selva, que las ha recibido del Departamento de Educación. Las tarjetas llegan 13 días después del cierre de los colegios por el Covid-19.

Continua llegint

Los hospitales de la CSMS se adaptan para atender un posible aumento de pacientes con Covid-19

CSMS

Los dos hospitales de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), el comarcal de Blanes y el comarcal Sant Jaume de Calella, se están adaptando para poder adecuar camas y poder atender cuando sea necesario los pacientes críticos con coronavirus SARS-CoV-2 (Covid-19) que no puedan ser derivados a hospitales más especializados, de tercer nivel, como hasta ahora, por el aumento del número de casos.

Continua llegint

Primer paciente curado de coronavirus dado de alta en el Hospital de Blanes

Hospital Comarcal de Blanes

Ayer, en el Hospital Comarcal de la Selva, ubicado en Blanes, se produjo la primera alta a uno de los pacientes que había ingresado en el centro por coronavirus. Es la primera persona con coronavirus Covid-19 ingresada en uno de los dispositivos hospitalarios de la Corporación de Salud del Maresme y la Selva (CSMS) que ya se ha recuperado.

Continua llegint

El CAP de Malgrat, el primer centre de primària de la Corporació que desplega el Programa Pacient Expert en MPOC

Corporació de Salut del Maresme i la Selva

El Centre d’Atenció Primària (CAP) de Malgrat de Mar posa en marxa aquest dijous el Programa Pacient Expert en Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC) i es converteix així en el primer CAP de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva que implanta aquest projecte dins de l’equip.

Continua llegint

Els hospitals de Calella i Blanes posen en funcionament la Unitat de Sòl Pelvià

Als hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el Comarcal Sant Jaume de Calella i el Comarcal de Blanes, s’ha posat en marxa una nova unitat, la Unitat de Sòl Pelvià, per donar cobertura a tots els pacients del territori de l’Alt Maresme i la Selva Marítima amb disfuncions de la zona perineal.

Aquesta disfunció comporta alteracions que es manifesten amb problemes tan comuns com la incontinència d’orina o el despreniment de bufeta, úter o recte (el que es coneix com a prolapse), entre moltes d’altres.

Continua llegint

Mejoran y amplían el helipuerto del Hospital Josep Trueta de Girona para que esté operativo las 24 horas

Ayer se realizó un similacro de incendio en un helicóptero medicalizado

Imagen del helicóptero medicalizado. A la derecha, el copiloto simula estar herido por inhalación de humo / Generalitat de Catalunya

El Hospital Universitario de Girona Doctor Josep Trueta fue ayer el escenario de un simulacro de emergencia en el helipuerto, el primero que hace el centro en esta instalación. El ejercicio ha consistido en un conato de fuego eléctrico en la cabina del helicóptero después de aterrizar, con un paciente a bordo. Este tipo de simulacros se realizan dos veces al año, para verificar la efectividad del Plan de autoprotección del Trueta.

Continua llegint

La Corporació inicia una campanya per reduir el consum d’antiinflamatoris entre la població del territori

El personal mèdic, d’infermeria i farmacèutic dels equips d’atenció primària i dels hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) juntament amb les oficines de farmàcia del territori inicien una nova acció per reduir el consum dels antiinflamatoris no esteroïdals (AINEs) entre la ciutadania.

La campanya informativa també vol conscienciar dels perills que té per a la salut fer-ne un ús inadequat i perllongat en el temps. Entre aquest grup de fàrmacs hi ha medicaments tan coneguts com l’ibuprofèn, el naproxèn o el diclofenac.

Continua llegint

Es presenta a Girona el nou protocol d’actuació davant de maltractaments a la infància i a l’adolescència

Generalitat de Catalunya

El Departament de Salut i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies han presentat aquest matí a Girona el nou ‘Protocol d’actuació de maltractaments a la infància i l’adolescència en l’àmbit de la salut’, que actualitza el que estava vigent des de 2008.

Continua llegint