A Blanes 37 artistes participen en la II Ruta de l’Art 2021

Impulsada per l’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC) amb el suport de l’Ajuntament, aquest cap de setmana s’ha posat en marxa la ‘II Ruta de l’Art als Aparadors’ a Blanes, un itinerari pels aparadors de 61 establiments que allotgen les obres de 37 artistes nascuts o fincats a la vila. 

Aquesta és la segona edició no consecutiva –l’any passat la COVID va impedir que es pogués dur a terme- d’aquesta iniciativa innovadora i pionera, que al 2019 va ser molt ben valorada per clients i comerciants. En relació a fa dos anys, han augmentat tant el nombre d’artistes com d’establiments que hi participen, arran del bon regust de boca que va deixar l’experiència de fa dos anys.

Fa dos anys van participar-hi 27 artistes, que van exposar les seves obres a 55 comerços. Si fa dos anys la campanya ja va ser un èxit, enguany s’espera superar la valoració positiva de llavors, per la renovada il·lusió amb què s’ha encarat la nova organització, comptant amb la complicitat del col·lectiu artístic i comercial, que sumen esforços per una causa en comú: guanyar en visibilitat i donar un al·licient més a clients o, senzillament, als vianants que passin per davant la botiga.

La ‘II Ruta de l’Art als Aparadors 2021’ inclou tot tipus d’establiments: de roba, fleques, farmàcies, llibreries, estancs, carnisseries, òptiques, d’esports, d’alimentació, joguines i llaminadures, jocs, etc. Per la seva banda, els i les artistes que han cedit la seva obra apleguen tant autors ja consagrats a nivell internacional, com de caràcter més novell, que comencen a obrir camí. Alguns d’ells tenen exposada la seva obra en l’aparador de més d’un comerç.

L’ABBC ha editat una guia que recull les 61 botigues que participen en l’experiència, proposant una ruta de seguiment que es pot fer a peu en pocs minuts. La proposta també inclou la possibilitat que es puguin adquirir les obres d’art i, de fet, tot i que la inauguració oficial va ser ahir, com que ja s’havien anat instal·lant dies abans, ja hi ha hagut alguns establiments que han vist substituïda la peça original per una de nova del mateix artista, perquè ja ha trobat un comprador.

Fotos: Ajuntament de Blanes