Blanes es bolca aquests dies per La Marató de TV3

  • Diverses entitats i departaments de l’Ajuntament de Blanes han organitzat espectacles i activitats
  • L’objectiu és recaptar fons econòmics per la gala benèfica, que enguany està dedicada al càncer

En motiu de La Marató de TV3 del diumenge 16 de desembre, diverses entitats i departaments de l’Ajuntament de Blanes han organitzat durant els propers dies espectacles i activitats amb l’objectiu de recaptar fons per contribuir a la recollida de diners per la gala benèfica televisiva.

 

Una d’aquestes activitats és la que posarà en marxa la Biblioteca Comarcal de Blanes, que farà una venda de llibres de segona mà a partir de dilluns vinent, dia 10, i fins el dissabte dia 15. Els llibres que es posaran a la venda procedeixen de diversos donatius, i es podran comprar pel simbòlic preu d’1€.

D’altra banda, el programa de Ràdio Blanes Febre d’Esport i l’Ajuntament de Blanes organitzen conjuntament la primera edició d’una marxa popular que es farà el diumenge 16 de desembre. La marxa sortirà a les 10 del matí des del passeig de Mar, a l’alçada del carrer Ample, després que les inscripcions s’hauran encetat el mateix dia a les 8’30, i tindrà un recorregut de 8 quilòmetres en terreny pla.

El preu de la inscripció serà de 4€ per persona, que aniran íntegrament destinats a La Marató, i inclourà un obsequi per a cada participant, fins exhaurir existències. D’altra banda, també hi ha la possibilitat de poder fer la marxa acompanyat del gos: per 1€ més, els participants podran posar-li al seu animal de companyia un dorsal i que pugui gaudir d’un avituallament molt especial.

El mateix diumenge, l’Oficina de Català de Blanes organitza també per primera vegada en motiu de La Marató uns Tastets de Cuina del Món que es faran al passeig de Mar, a l’alçada del Banc dels Músics a partir de les 11 del matí. Els alumnes de català s’encarregaran de cuinar plats dels seus països d’origen i els cediran per a la seva venda i degustació al preu d’1 € cadascun.

El passeig de Mar també allotjarà el mateix diumenge al matí una altra activitat gastronòmica relacionada amb La Marató. Es tracta de la botifarrada popular al preu de 3 € que organitzen la unitat de pioners i caravel·les de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa (AEiG) des de les 9 del matí i fins la 1 del migdia.

Totes les unitats de l’AEiG també organitzen el dissabte 15 de desembre, de 5 a 7 de la tarda, diverses activitats que s’allotjaran al passeig de Dintre. Es tracta de jocs i tallers per infants i famílies, així com venda de llibres i joguines de segona mà. A més, els pares i mares dels nois i noies escoltes tenen previst fer una cantada de nadales i un flashmob.

La vetllada de recollida de fons econòmics per la marató de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa es tancarà amb una encesa d’espelmes que es farà a partir de les 7 de la tarda davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes.

9a Dansa per la Marató de TV3 d’escoles i entitats culturals

A Blanes, una de les activitats més veteranes és la que organitza des de l’any 2003 l’Escola de Dansa Daina amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, el festival Dansa per la Marató de TV3, que aquest 2012 tornarà a acollir-se de nou al Teatre. Més de 200 ballarins i ballarines d’escoles de dansa i entitats culturals, tant del municipi com d’altres poblacions, participaran en aquest experiència que es farà aquest diumenge, 9 de desembre a partir de les 6 de la tarda, amb una duració aproximada de dues hores.

En aquet cas el preu de l’entrada és de 6 euros, que permetran poder assistir a un complet espectacle de dansa per a tots els gustos i nivells interpretatius. En total participaran 14 escoles de dansa i entitats, set d’elles de Blanes: les escoles de dansa Daina, Esclat i Míriam Bertran; la Casa de Andalucía; l’Associació Country Blanes, l’Esbart Joaquim Ruyra i Elite Sport.

Altres esdeveniments a favor de la Marató de TV3

A banda d’aquestes activitats, a Blanes també hi ha d’altres iniciatives que tindran lloc al llarg d’aquests dies. Una altra de les que ja compta amb una llarga trajectòria al municipi és la que organitzen l’Associació de Dones Artesanes de Blanes i el Jardí Botànic Marimurtra: el 6è Taller de Tai-Txi per la Marató de TV3.

El preu mínim que cal pagar per poder participar al taller de Tai-Txi, una antiga forma d’exercici de meditació que es practica per a millorar i mantenir la salut és de 6 euros, el què costa l’entrada per entrar al Jardí Botànic. En acabat el taller, es pot aprofitar la participació al taller per visitar el recinte.

D’altra banda, les associacions de veïns de Raval i Sa Carbonera han organitzat la representació d’un Pessebre Vivent que també compta amb una llarga tradició a Blanes. Hi haurà dues sessions del pessebre vivent el cap de setmana del 15 i 16 de desembre, a partir de les 5 de la tarda i fins les 9 de la nit tots dos dies. El Pessebre Vivent estarà allotjat al pati interior de l’església Santa Maria, entre els carrers Papus i la plaça de l’Església.

Tot això sense comptar el què també organitzen grups d’alumnes, altres entitats, establiments comercials i bars, cafeteries i restaurants. Alguns d’ells faran rifes de paneres i/o serveis, i d’altres oferiran la possibilitat que el dia de la marató una part de la consumició vagi destinada a recaptar fons econòmics.