La CUP de Blanes es posiciona sobre el recàrrec als propietaris de segona residència

En haver-se creat la «Plataforma d’Afectats per l’Aigua de Blanes», que reclama que la Companyia d’Aigües de Blanes deixi de cobrar-los un recàrrec en el rebut de l’aigua per no estar empadronats a la població, Blanesaldia.com ha considerat convenient sol·licitar l’opinió dels partits polítics que tenen representació a l’Ajuntament (PSC, CiU, ICV-EUiA i PP), a més de CUP, Ciutadans (C’s) i ERC.

Para això s’ha remès als partits dues preguntes i se’ls ha informat que les respostes es publicaran per separat els propers dies. Aquestes són les respostes que ens ha remès la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Blanes.

Pregunta.- Està la CUP de Blanes a favor o en contra que els propietaris d’una segona residència a Blanes paguin més pel rebut de l’aigua?

Resposta.- La CUP defensa que els impostos que es paguen estiguin d’acord amb la capacitat econòmica dels ciutadans i creiem que també s’hauria d’aplicar en els rebuts de l’aigua.

Pregunta.- El Síndic de Greuges, a la vista de la jurisprudència sobre casos similars, considera que fer pagar un sobrecost als propietaris de segona residència és «discriminatori». Què opina la CUP de Blanes sobre la postura del Síndic?

Resposta.- És comprensible pel principi d’igualtat, però també reconeix la possibilitat de tarificar de forma diferent en el cas de tenir nuclis disseminats per exemple. Cal tenir en compte que Blanes té un parc d’habitatges que supera el doble la població habitual durant tot l’any i potser no seria just que el manteniment del cost del servei l’hagin d’assumir els blanencs.