El Club Deportiu Blanes de Futbol es presenta amb renovada il·lusió de revifar l’estimació de l’afició

El camp de futbol de la Ciutat Esportiva Blanes va viure ahir al vespre la presentació dels equips del Club Deportiu Blanes, una de les entitats esportives més longeves de la vila.

La presentació la van encapçalar el president del club, Gabriel Delgado; el vicepresident de la Federació Catalana de Futbol i delegat a Girona, Jordi Bonet; i el tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Blai Vinaixa, acompanyats de regidors i regidores del consistori, així com membres de la junta. Durant els parlaments, va tenir lloc un dels moments més emotius de la vetllada.

Es van lliurar sengles plaques honorífiques en reconeixement al treball de l’anterior president del CD Blanes, Isaías Salinas, així com per agrair l’incansable suport de Josep Pla Pratsevall, seguidor i soci de l’entitat des de fa 55 anys. Tanmateix, per completar aquests sentits homenatges, el vicepresident de la Federació Catalana de Futbol, Jordi Bonet, va lliurar a Salinas i Pratsevall les samarretes oficials de la selecció catalana de futbol.

Una vintena d’equips i 350 futbolistes entre base, amateur i veterans

Els protagonistes de la jornada van ser els jugadors dels diferents equips de l’entitat, que van anar desfilant sobre el camp de gespa de la Ciutat Esportiva Blanes entre els aplaudiments dels incondicionals, presentats un per un pel mestre de cerimònies Aitor Roger. Actualment el CD Blanes compta amb una vintena de formacions, que sumen uns 350 jugadors entre els 17 equips base, els dos amateurs i el de veterans.

Els 17 equips base s’estructuren en 2 de la categoria de prebenjamins; 3 de benjamins; 4 d’alevins; 3 d’infantils; 3 de cadets; i 2 de juvenils. Pel que fa als dos amateurs, un d’ells és el primer equip de l’entitat, que juga a 3a Catalana, mentre que l’altre equip milita a 4a Catalana. També cal comptar l’equip de veterans, així com l’escoleta que aplega jugadors de 3 a 5 anys d’edat. Ara, un dels deutes pendents és poder comptar amb un equip femení.

Revifar l’estimació pel CD Blanes

Aquest ha estat el primer acte de presentació dels equips que han encapçalat els membres de la nova junta directiva, sorgida d’unes eleccions que es van fer l’estiu passat, que van comptar amb una sola candidatura. A banda de Gabriel Delgado, que va ser escollit president, la resta de la junta està formada per: Francesc Framis, Santi Carrasco, Uri Vila, Ivan Alaminos, Cristina Ávila, i Abraham Galera.

La principal inquietud que mou la nova junta és poder recuperar l’estimació que hi havia hagut a Blanes envers els colors del Club Deportiu Blanes. Una tasca que s’han fixat impulsats per la il·lusió i el sentiment d’orgull que els mou a ells mateixos quan pensen en l’entitat, on alguns d’ells van estar vinculats com a jugadors del primer equip. Aquesta fita va quedar reblada en un brindis amb cava blanenc que va tenir lloc per finalitzar la vetllada, a les oficines del CDB.

Club Deportiu Blanes: 100 anys plens d’il·lusions

El CD Blanes va ser la primera entitat esportiva dedicada al futbol que es va fundar a Blanes, més concretament la primavera de l’any 1913. La promoció de l’esport base va ajudar-los a poder comptar amb grans jugadors de la pedrera blanenca, i amb el seu primer equip ha competit en diferents categories, entre elles la Tercera Divisió.

L’entitat va sorgir per iniciativa d’un grup d’estiuejants que passaven les seves vacances a Blanes. La junta directiva inicial aplegava tant aficionats de l’Espanyol com del Barça, i això va donar peu a què s’hagués de fer una votació per decidir quins havien de ser els colors que havien de representar l’incipient club. Finalment, els colors escollits van ser el blanc i el blau, que han acompanyat als diferents equips i aficionats al llarg de tots aquests anys per festejar els nombrosos èxits assolits.

Fotos: Ajuntament de Blanes