ERC de Blanes està a favor de cobrar un recàrrec en el rebut de l’aigua als no residents

En haver-se creat la «Plataforma d’Afectats per l’Aigua de Blanes», que reclama que la Companyia d’Aigües de Blanes deixi de cobrar-los un recàrrec en el rebut de l’aigua per no estar empadronats a la població, Blanesaldia.com ha considerat convenient sol·licitar l’opinió dels partits polítics que tenen representació a l’Ajuntament (PSC, CiU, ICV-EUiA i PP), a més de CUP, Ciutadans (C’s) i ERC.

Para això s’ha remès als partits dues preguntes i se’ls ha informat que les respostes es publicaran per separat els propers dies. Aquestes són les respostes que ens ha remès Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Blanes.

Pregunta.- Està ERC de Blanes a favor o en contra que els propietaris d’una segona residència a Blanes paguin més pel rebut de l’aigua?

Resposta.- Un dels principals problemas de localitats com Blanes, és l’increment de población que pateix durant la temporada d’estiu. Aquest fet provoca un augment de la demanda en serveis i subministraments bàsics. Per aquest motiu, veiem amb bons ulls que els propietaris de segones residencies, i que no están empadronats a Blanes, paguin el rebut de l’aigua a un preu diferent al que el paguen les blanenques i blanencs.

Pregunta.- El Síndic de Greuges, a la vista de la jurisprudència sobre casos similars, considera que fer pagar un sobrecost als propietaris de segona residència és «discriminatori». Què opina ERC de Blanes sobre la postura del Síndic?

Resposta.- Del que es tracta en aquest cas, és de que la ciutadania de Blanes no estigui penalitzada enfront els propietaris de segones residències. Tota aquella gent que tributa a la nostra vila, tributa per obtenir uns serveis eficients i de qualitat. Per suposat que aquesta mesura és discriminatòria per tota aquella gent que gaudeix de segona residència a Blanes, però també és discriminatori per les blanenques i blanencs que paguen els seus tributs a la nostra vila, que altres gaudeixin sense cap tipus de “penalització” dels serveis i subministraments que nosaltres paguem.