El Club de Vela Blanes projecta crear 70 nous amarratges i una nova zona esportiva

El president del Club de Vela Blanes (CVB), Amadeu Nualart, i el gerent Carles Ramos han presentat avui a la seu de l’entitat les millores que conté el projecte amb el qual la Generalitat li va adjudicar la gestió de la dàrsena esportiva del port de Blanes per un periode de 25 anys.

El CVB va presentar un projecte que contenia, com a principals punts, la renovació dels amarratges més antics per adequar-los als nous tipus d’embarcacions que es construeixen actualment (amb més màniga i menys eslora).

També projecta la construcció de gairebé 70 amarratges nous a la zona nova que queda a redós del contradic nou, i l’ampliació de les instal·lacions de terra per donar més amplitud a l’Escola de Vela i acollir una nova zona de gimnàs, spa i pistes de paddle.

Pel que fa a accessos, el Club de Vela també ha projectat la millora de la connexió entre la zona del port i la vila de Blanes. El projecte del Club de Vela inclou actuacions per valor de gairebé 8 milions d’euros.

Un altre dels aspectes que es contempla al nou projecte és la millora de la connexió entre la zona del port i la vila de Blanes. Aquestes millores inclouen fer uns accessos aptes per a persones amb mobilitat reduïda i una passera que estarà situada a la zona del dic de contenció, sobre la nova platja que s’ha creat arran de les obres d’ampliació del port.

Per sobre de tot, però, Nualart ha destacat que el que distingia la proposta del Club de Vela Blanes és el seu compromís en el manteniment de la promoció de la vela amb tots els seus valors associats de pràctica de l’esport, respecte pel medi ambient, difusió de la vela, pràctica de la vela adaptada, vela per invidents, etc.