El pregó de Rafel Bagot dóna el tret de sortida a la Festa Major de Blanes 2012

El pregó s’ha acollit a un dels tres principals espais que tindrà el cicle festiu aquest 2012, l’Escenari de Festa Major”. L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat dalt l’escenari pels regidors i regidores de l’Ajuntament, ha estat l’encarregat de presentar el pregoner d’enguany, el periodista blanenc Rafel Bagot.

Regidors de l’Ajuntament de Blanes, durant el pregó de la Festa Major

Al llarg del pregó, Rafel Bagot ha reivindicat el sentit de pertinença, l’orgull de ser blanenc: “un poble que no té res a envejar a cap altre lloc”, tal i com explicava.

En aquesta línia, també ha esmentat diverses entitats i associacions del municipi a les quals ha estat vinculat, i també ha destacat el treball de blanencs que han dut i estan duent el nom de Blanes arreu del món, com ara l’alpinista Jordi Tosas, l’artista Quim Serrano, el cantant Esteban De Balt o l’escriptor i genetista molecular Salvador Macip.

Regidors del’Ajuntament de Blanes, durant el pregó de la Festa Major

Rafel Bagot ha farcit el seu pregó d’anècdotes personals i familiars, que servien per destacar alhora els nombrosos atractius amb què compta el municipi.

També hi ha hagut moments pels reclams i les crítiques, com per exemple quan ha destacat la feina i dedicació que fan els mitjans locals, quan ha criticat la credibilitat d’alguns polítics, o quan ha reivindicat el català com la 80ena llengua del món respecte les 6.000 que hi ha.

Finalment Rafel Bagot –que en alguns moments ha completat el pregó amb talls d’àudio com ara l’esclat dels focs d’artifici o el programa de ràdio “El consultorio de Elena

El pregoner Rafel Bagot i l’alcalde de Blanes Josep Marigó

Francis”– ha reivindicat el Concurs de Focs d’Artifici com l’actiu internacional del municipi, i ha convidat a tothom a gaudir de les activitats de la Festa Major de Santa Anna.

Tal i com marca la tradició, quan ha acabat el pregó Rafel Bagot ha rebut de mans de l’alcalde una reproducció de la Font Gòtica, la màxima distinció que atorga l’Ajuntament de Blanes de manera exclusiva als pregoners, així com als regidors quan deixen el càrrec o a aquells qui han fet una tasca destacada envers la vila.

El primer dia de festa major s’ha completat amb l’espectacle de màgia i humor a càrrec del clown d’orígen belga, “Gromic” i el primer concert que s’ha fet al nou espai de la Festa Major 2012, l’”Escenari Jove” del passeig de mar, que ha acollit la “Nit Reggae” amb els grups “Itaca Band” i “Roe Green & Txipiaite Band”.

D’altra banda, l’”Escenari Festa Major” també ha acollit a la nit un ball amb l’”Orquestra Terranova”. Per la seva banda, l’escenari de l’Esbart Dansaire Joaquim Ruyra ha comptat amb el concert i ball del grup “De Calaix”, el de la Casa de Andalucía amb el “Coro Rociero Bahía de Blanes” i grups de ball, i el de l’Associació d’Uruguaians amb un grup folklòric uruguaià.

La plaça dels Dies Feiners es va omplir de gom a gom

Actuació del grup De Calaix, a la plaça d’Espanya

Actuació del grup "Itaca Band", al Passeig Pau Casals

Actuació de l’Orquestra Terranova a la plaça dels Dies Feiners

Vídeos i fotos: José Fernández