Blanes tria el guanyador del Concurs de Cartells de la Festa Major 2012

 

El guanyador del Concurs de Cartells de la Festa Major i del Concurs de Focs d’Artifici 2012 convocat per l’Ajuntament de Blanes és Dani Puentes, de 35 anys, resident a Sant Feliu de Guíxols, que rebrà 750 euros de premi.

Tot i que els participants han comptat amb poc temps per presentar els seus originals, finalment el jurat qualificador ha hagut de triar entre un total de 13 propostes; 5 de Blanes, 2 de Barcelona i la resta procedents de Malgrat de Mar, Lloret de Mar, Sant Feliu de Guíxols, Tordera, Girona i Riudarenes.

Imatge del cartell

Tal i com explica el seu autor, la imatge del cartell guanyador es basa en el disseny vectorial i combina els colors bàsics d’impressió per representar l’esclat dels Focs d’Artifici sobre la silueta de Sa Palomera.

El guanyador del concurs es va conèixer divendres passat al vespre, després que la deliberació del  jurat s’havia fet al matí.  Qui es va encarregar de fer-ho públic va ser la regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, Lara Torres, qui recordava ahir perquè es va decidir organitzar el certamen: «Volíem potenciar la creativitat i donar oportunitats a totes aquelles persones que se sentissin motivades per presentar una imatge pel concurs de cartells de la Festa Major i el Concurs de Focs d’Artifici».

L’èxit d’aquesta primera convocatòria ja ha assegurat que l’any vinent es torni a organitzar el concurs, tal i com avançava la regidora de Cultura i Festes: «L’any que ve ens agradaria repetir i tornar-lo a fer, però amb un termini més ample perquè pugui participar encara més gent i organitzar una exposició amb totes les obres presentades».

Dani Puentes ha treballat molts anys en el món del disseny i la impremta i l’anècdota és que se’n va assabentar de la convocatòria del concurs pel seu germà de Blanes, Antoni Puentes, que també hi ha participat.

Dani Puentes i la regidora Lara Torres

En aquest sentit, el guanyador ha valorat molt positivament que l’Ajuntament de Blanes, a través de l’Àrea de Cultura i Festes, hagi convocat aquest concurs: «Ho trobo molt positiu, ja que dóna la oportunitat a molta gent. De l’altra manera és molt tancat i ara en canvi és una manera de diversificar i de trobar una cosa més curiosa».

La idea de convocar el certamen va ser de l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament i de la Comissió Tècnica del Concurs de Focs i el jurat qualificador ha estat format per l’alcalde de Blanes, Josep Marigó; la regidora de Cultura i Festes, Lara Torres; un dels membres de la Comissió del Concurs de Focs, Bibiana Isern; el tècnic de l’Àrea de Cultura i Festes, Pere Box; i tres blanencs vinculats al món de l’art: Quim Serrano, Natàlia Chillon i Albert Juárez.

L’obra guanyadora, així com les altres 12 que han participat al concurs, es podran visitar a partir de la setmana vinent a la planta baixa de la Casa Saladrigas.