Continuen els actes del Mil·lenari de la troballa de la Mare de Déu del Vilar de Blanes

Activitat organitzada per l’Obreria del Santuari de la Mare de Déu del Vilar

Aquest mes de maig tindrà lloc la conferència del pare Josep Maria Blanquet de la Sagrada Família, parlant de Jaume Puig SF, qui fou director del col·legi Santa Maria de Blanes, i el terrassà Sebastià Llorens, que van donar la seva vida per salvar la imatge del Vilar, amagada sota terra davant del mas Llorens de Blanes des de 1936 i fins al final de la guerra Civil. Ambdós van ser assassinats i el pare Blanquet explicarà quelcom més de les seves vides i de la devoió vers la marededéu del Vilar. Serà a l’auditori del Centre Catòlic, al carrer Roig i Jalpí divendres 11 de maig, a les 20h.

La Unció és el sagrament específic per als malalts i les persones grans. Ajuda a viure amb fe les situacions de malaltia i les limitacions de la vellesa. No és un sagrament per als últims moments de la vida ni un ritu màgic per recobrar la salut.
A la parròquia dels Pins, emplaçada a la plaça Verge del Vilar, i que enguany celebra els seus 50 anys, diumenge 13 de maig, en què l’Església celebra la Pasqua del Malalt, hi haurà una missa, a les 5 de la tarda, dintre la qual algunes persones rebran la Unció dels malalts. Seguidament, hi haurà un petit piscolabis.

En la celebració de diumenge vinent, s’ofereix de rebre aquest sagrament a les persones grans o de salut delicada que ho demanin voluntàriament i el puguin rebre amb plena consciència.
Els interessats a rebre la Unció, cal que ho comuniquin durant la setmana a la seva parròquia respectiva. Igualment, si algú té dificultats per traslladar-se, que ho faci saber a la parròquia.

 

Calendari d’actes

3.06.2012 Festa de presentació dels infants batejats al Vilar
10.06.2012 Estores de Corpus
25.07.2012 Festa de Sant Jaume a l’Hospital Asil
04.08.2018 Nit de Vetlla al Vilar
05.08.2012 Trasllat de la Marededéu del Vilar a la platja de Blanes, missa a la badia a les 08h amb Mons. Francesc Pardo i homenatge mariner
08.09.2012 Sopar popular a la plaça de l’església
07.10.2012 Visita de la Virgen de Villaverde (Ardales, Màlaga). Trasllat a peu al Vilar des de la parròquia Santa Maria
28.10.2012 Vot de Vila. Aplec de Sant Rafel al Vilar

Obreria del Santuari de la Mare de Déu del Vilar