Espectacle Valecea Pir – 45è Concurs Internacional Focs d’Artifici Blanes

L’espectacle que va disparar ahir al vespre l’empresa del País Basc Valecea Pir ha significat el tret de sortida del 45è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava que se celebra a Blanes fins al proper diumenge 26 de juliol. L’espectacle de focs comença a les 22:30 h, es llença des de la platja de Sa Palomera, i pot allargar-se entre 20 i 24 minuts.

L’espectacle que va inaugurar ahir a la nit el 45è Concurs Internacional a càrrec de Valecea Pir, del País Basc, va incloure com a novetat una bateria automàtica que segons el gerent de l’empresa, Aitor Valdecantos, és la primera que s’ha fabricat arreu d’Europa.

Avui divendres participa l’única empresa estrangera que competeix enguany al 45è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. Es tracta de la Fire Works Lieto, que prové de Nàpols, Itàlia. Amb una llarga trajectòria que arrenca després de la Segona Guerra Mundial, l’empresa es caracteritza per realitzar espectacles extraordinaris, amb solucions de gran impacte escènic.

focs_15

Demà dissabte serà el torn de l’empresa que ha guanyat el concurs de Blanes consecutivament durant les dues anteriors edicions, la Pirotècnia Accitana Maria Angustias, de Granada. A banda d’aquests dos primers premis obtinguts aquí, també ha guanyat la primera plaça als certàmens de Burgos i Pamplona, així com la segona posició del Concurs d’Art Piromusical de Roma.

Per últim, diumenge es tancarà el concurs amb la Pirotècnia Global Foc Caballer FX, del País Valencià. Fundada l’any 2004, les seves arrels es remunten a finals del segle XIX, i està especialitzada en la manipulació, muntatge i dispar de tot tipus de focs d’artifici. Va guanyar el primer premi del Jurat Jove del Concurs Internacional de Sant Sebastià al 2012, i al 2006 va obtenir el primer premi del Concurso de Pirotecnia Ciudad de Córdoba.

Durant les quatre nits del concurs, s’hauran llençat un total 2.223 kg de matèria reglamentada (explosius), que en tot moment està sota control, supervisió i atenció d’especialistes. En aquest sentit, aquest 2015 s’han incorporat com a novetat els vigilants de seguretat especialitzats en explosius, que s’encarreguen de supervisar l’accés a la zona de llançament dels efectes pirotècnics i de la custodia del material en dipòsit.