Un espectacle basat en les cançons d’Eurovisió recapta 1.000 € a benefici de la Plataforma de Dones de Blanes

ParlamentsEl Teatre de Blanes va allotjar la tarda d’aquest passat diumenge un espectacle musical que anava més enllà de ser tan sols un entreteniment artístic dominical. Es tractava de donar suport a la Plataforma de Dones de Blanes comprant una entrada per assistir-hi al simbòlic preu de 5 euros. Va ser així, d’aquesta manera, que es van aconseguir recaptar 1.000 euros, quantitat que han estat lliurada a l’entitat social.

Els encarregats d’oferir l’espectacle benèfic van ser el grup d’artistes d’AMA, l’Associació de Músics Amateurs de Blanes, que van oferir l’espectacle titulat Eurovisió. Per la seva banda, des de la Plataforma de Dones s’ha agraït especialment el suport que els ha donat una vegada més l’entitat cultural, així com totes les persones que diumenge passat van contribuir comprant la seva corresponent entrada.

Lluitar contra la violència masclista

La Plataforma de Dones de Blanes es va constituir l’any 2002, i el seu principal objectiu és lluitar contra la violència masclista ajudant, principalment, a dones que l’hagin patit o la pateixin. En aquest sentit, es defineix com una entitat democràtica i sense ànim de lucre, oberta a tothom, que ofereix atenció a dones en situació de violència masclista, assessorament jurídic i suport psicològic.

Una altra de les seves funcions és realitzar campanyes de sensibilització, tallers de formació personal, debats, xerrades, conferències i, en especial, l’organització d’actes a l’entorn de dues dates assenyalades al llarg de l’any. La més significativa és la del 25 de novembre, quan s’escau el Dia Internacional contra la Violència Masclista i s’organitzen diverses activitats, destacant la concentració silenciosa durant la qual es llegeix un manifest. L’altra data destacada és el 8 de març, el Dia Internacional de la Dona Treballadora, quan també s’organitzen actes reivindicatius.

D’altra banda, la plataforma també s’encarrega del SIAD, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones que dóna al municipi l’Ajuntament de Blanes amb el suport de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat. El SIAD va néixer amb la intenció de convertir-se en un espai de referència per a les dones de la població en els àmbits social, personal i familiar.

Salome

La prestació del servei va a càrrec de professionals especialitzades que atenen de manera individual a totes les dones que necessiten informació, assessorament o suport personal. El SIAD està ubicat al barri d’Els Pins, funciona els dimarts de 9 a 12 h i els dijous de 16 a 19 h, en hores concertades.

En la línia de difondre al màxim nombre de persones informació relativa als objectius que mena la plataforma, diumenge passat es va muntar al vestíbul del teatre una taula on es podien recollir fulletons tríptics i altres elements de difusió de la Plataforma de Dones de Blanes. Entre ells, també s’hi comptava un adhesiu amb el telèfon gratuït i confidencial contra la Violència Masclista, que funciona les 24 hores del dia; el 900 900 120.

Abans que comencés l’actuació d’aquest passat diumenge, Isabel Forcada i Montse Montse Romera, de la Plataforma de Dones de Blanes, van pujar dalt l’escenari per agrair el suport rebut tant per part del grup AMA com dels espectadors que havien assistit al teatre. Per la seva banda la directora d’AMA, Cristina del Pozo, va donar gràcies recíprocament a la plataforma per la important i necessària tasca que estan desenvolupant, explicant que era un plaer poder col·laborar-hi.

Mocedades

Eurovisió: un repàs als més de 50 anys de vida del festival

Pel que fa a l’espectacle que es va oferir, Eurovisió és un musical repassa els més de 50 anys del festival musical internacional, que ha marcat tota una època, especialment als anys 60 i 70. Si es busseja en la memòria col·lectiva musical de més d’una generació, es difícil no ensopegar amb alguna de les cançons amb les que l’Estat espanyol va participar en el concurs, o bé les guanyadores.

D’aquesta manera, el repàs nostàlgic va encetar-se viatjant fins l’any 1961, a través de la interpretació que va oferir la cantant del grup AMA, Margarita, que va oferir Estando Contigo, el tema que va cantar Conchita Bautista. Al llarg de l’espectacle, van anar desfilant per l’escenari del teatre de Blanes diferents artistes de l’entitat blanenca que van encarnar amb la seva veu, indumentària i caracterització des de Massiel fins a Salomé, passant per Karina, Sandie Shaw, Julio Iglesias, Mocedades, Abba, Sergio y Estíbaliz, Mikky, José Vélez, Betty Missiego, Nina, Sergio Dalma, Rosa, i Conchita Wursti , per esmentar-los gairebé a tots.

Massiel

Per introduir cada actuació, es va comptar amb en David, un mestre de cerimònies que va fer participar als assistents al llarg de tota la vetllada, demanant-los que fessin de jurat i atorguessin a cada cantant, a l’estil de com es fa al festival, una puntuació que invariablement i solidàriament sempre era la màxima. En David també va contribuir a què l’espectacle no decaigués, interactuant amb els espectadors i donant cada vegada el just protagonisme als artistes amateurs que, amb la seva contribució, van aportar el seu petit però important granet de sorra a favor d’una causa social solidària.

Enguany ha estat la quarta vegada que el grup AMA ha ofert Eurovisió, si bé cal dir que es tracta d’un espectacle musical que ha anat evolucionant des del seu plantejament inicial, quan comptava amb un fil argumental, fins a l’actual format en què els diferents artistes de tots els temps van intervenint dalt l’escenari.

Val a dir que, per donar encara més veracitat a Eurovisió, al llarg de tota la vetllada es projectaven els contrapunts estrellats destacant sobre un fons negre en forma de semi-cercle amb el nom del festival, el logo que sempre la identificat acompanyat de la coneguda sintonia de la UER, Unió Europea de Radiodifusió.

Fotos: Ajuntament de Blanes