El fotògraf Txema Lacunza guanya el 43è Premi Quillat 2015 de Blanes

Txema Lacunza, al centre de la imatge / Ajuntament de Blanes

Txema Lacunza, al centre de la imatge / Ajuntament de Blanes

L’emblemàtica Casa Saladrigas va allotjar el passat cap de setmana el lliurament de premis corresponents al veredicte de la 43a edició dels Premis Quillat.

lacunza-

Txema Lacunza

Organitzat per l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica (AFIC), amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, l’acte es va completar amb la inauguració de l’exposició allotjada en aquest mateix recinte, que inclou els treballs guardonats, així com els finalistes.

El veredicte del 43è Concurs Fotogràfic Quillat es va emetre a mitjans del passat mes de juny, a càrrec d’un jurat composat per Delfí Ramírez, Ferran Moran, Jaume Vila, Miguel Pareño, Salvador Atance, i José A. Andrés Férriz .

El lliurament dels guardons el van encapçalar el president de l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica, Domingo Fernández; acompanyat de l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez; així com membres de l’AFIC i regidores i regidores de l’Ajuntament de Blanes.

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Txema Lacunza, guanyador del 43è Quillat

Txema Lacunza

Txema Lacunza

El guanyador de la 43a edició del Premi Quillat de Fotografia ha estat Txema Lacunza amb un total de 5 fotografies finalistes: Sólo una mosca, Brazos cruzados, Lirios y botella, Durmiendo cerca de casa i Barca hundida. El Premi Quillat d’Honor està dotat 500 € i la medalla daurada de la CEF, la Confederació Espanyola de Fotografia, que s’atorga al fotògraf amb més obres premiades o finalistes en el certamen.

Per la seva banda, Albert Fontàs ha guanyat el Premi Quillat Social que s’atorga a l’autor que compta amb més fotografies finalistes en una ronda exclusiva on el jurat només valora els treballs presentats pels socis de l’entitat. Aquest guardó està dotat amb 300 €. L’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes també ha destacat els resultats obtinguts per altres socis com Juan Laguna i Xavier Xaubet, tots dos amb dues fotografies finalistes; i Joan Gascó, que ha fet una finalista.

Exposició Fotogràfica dels Premis Quillat

Txema Lacunza

Txema Lacunza

L’exposició que aplega les 40 fotografies finalistes i les 10 fotografies premiades a cada secció del certamen es podrà visitar a Casa Saladrigas fins l’1 d’agost. La diversitat de temes i estils de cada fotògraf i la qualitat dels treballs que aplega la mostra la fan absolutament recomanable per a tots els amants de la fotografia en particular i de l’art en general. L’horari per visitar-les de dimarts a dissabte, de 10 a 13 h i de dijous a dissabte de 17 a 20 h.

El Concurs Fotogràfic Digital Quillat 2015 ha comptat amb la participació de 728 obres corresponents a 82 autors, majoritàriament procedents de Catalunya i l’Estat espanyol, però també n’hi ha hagut que han arribat des d’Alemanya, Argentina i Mèxic. Del total de 10 seccions amb què compta el concurs, la major part dels treballs s’ha presentat a la de Retrat, amb 101; Paisatge 93; Street 92; Mar 85; Natura 82; Arquitectura 70; Esportiva 55; Art Experimental 52; i Bodegó 39. D’altra banda, s’han presentat un total de 59 Col·leccions

Premis per Seccions

La cerimònia de lliurament de premis es va completar amb els reconeixement als guardonats i finalistes de les diferents seccions. Els autors de les obres premiades en les seccions reben 100 € i la medalla de la CEF. Enguany han estat els següents:

1. Natura:  1er Premi: Xosé Manuel Casal / Finalistes: Joan Gil, Josep Lois, Txema Lacunza i Manel Galera
2. Retrat: 1er Premi: Jorge Llorca / Finalistes: Juan Laguna, Miquel Planells, Raul Villalba i Txema Lacunza
3. Paisatge: 1er Premi: Ángel Benito / Finalistes: Xose Manuel Casal, Xavier Xaubet, Josep Maria Molist i Eduard Mendoza
4. Art Experimental: 1er Premi: Raul Villalba / Finalistes: Manu Barreiro, Miquel Planells, Ángel Benito i Cristina Serra
5. Arquitectura: 1er Premi: Carlos F. Turienzo / Finalistes: Carlos F. Turienzo, Josep Ponsa, Julian Negredo i Juan Antonio Palacios
6. Esportiva: 1er Premi: Ángel Benito / Finalistes: Luis Leandro, Pedro Luis Ajuriaguerra, Carles Punyet i Jorge Llorca.
7. Bodegon: 1er Premi: Cristina Serra / Finalistes: Joan Mimó, Juan Antonio Palacios, Txema Lacunza i Cristina Serra.
8. Street: 1er Premi: Enrique López-Tapia / Finalistes: Manu Barreiro, Txema Lacunza, Juan Antonio Palacios i Juan Laguna
9. Mar: 1er Premi: Víctor Berruezo / Finalistes: Txema Lacunza, Josep Lois, Pili Garcia i Juan Antonio Palacios
10. Col·lecció: 1er Premi: Josep Companyó / Finalistes: Joan Mimó, Xavier Xaubet, Joan Gil i Jonathan Gascó.