Presència blanenca a la Fira Seafood de Barcelona, dedicada a la comercialització de peix i marisc


Des dahir i fins demà se celebra al recinte Fira de Barcelona, a l’Hospitalet de LLobregat, la fira Seafood Barcelona, dedicada a la comercialització de peix i marisc del Sud d’Europa i nord d’Àfrica. En aquesta fira participa amb un estand l’empresa ubicada a Blanes Grup Ros. També està present la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors, que presideix Eusebi Esgleas, patró major de Blanes. A la fira hi ha empreses expositores de 27 països.

El conseller d’Agricultura, Ramaderia Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, s’ha mostrat molt satisfet que Barcelona pugui comptar amb «la fira més important del món pesquer» i ha assegurat que «la mostra és una gran oportunitat per convertir Barcelona en l’epicentre del mercat pesquer internacional».

Subhasta de peix i marisc a la llotja de Blanes

Subhasta de peix i marisc a la llotja de Blanes / Foto: Arxiu Blanesaldia

Segons el conseller, s’ha aconseguit una fira que és l’aparador de les potencialitats d’aquest sector i que ha de servir per «potenciar millor el nostre peix i el nostre sector a Europa i al món, i perquè els compradors i venedors internacionals de productes del mar s’adonin de l’important mercat que hi ha a Catalunya i al sud d’Europa».

El sector pesquer català genera 309 milions d’euros l’any i exporta per un valor de 140 milions d’euros. Està fent una gran aposta per l’aqüicultura amb una producció de 5 milions de tones i una recaptació de 13 milions d’euros. També cal tenir present que Barcelona compta amb un dels índexs més alts en el trànsit d’exportacions i importacions de peix i marisc en el món.

Finalment, el conseller ha assegurat que el seu objectiu és treballar per ajudar el sector a créixer en un mercat global i cada vegada més competitiu, i per afavorir que les empreses siguin viables i els seus productes siguin atractius per als consumidors, i s’ha mostrat convençut que aquest saló serà “un punt d’inflexió per a la indústria pesquera del nostre país i les seves empreses”.