Les oficines de turisme de Lloret van atendre durant el 2016 més de 100.000 persones

Ajuntament de Lloret

Les oficines de Turisme de Lloret de Mar van atendre durant el 2016 un total de 101.145 persones, el que significa un augment del 14,6% respecte al 2015, quan es van atendre un total de 88.256 visitants. Aquesta xifra incorpora tant les visites presencials a les oficines com les consultes que es fan a través de correu electrònic i postal.

Per oficines, gairebé la meitat de les consultes es van fer a la cèntrica oficina del Museu del Mar (47%); el 31% a l’oficina de la terminal d’autobusos, on la pràctica totalitat de preguntes fan referència als horaris de transport, el 17% a l’oficina central de l’avinguda de les Alegries, i el 5% al punt d’informació de la platja de Fenals, que s’obre durant els mesos de juliol i agost.

Pel que fa a les nacionalitats, els visitants de França i Espanya són els que més demandes d’informació presencials han fet amb 31.403 i 27.535 persones ateses respectivament. Entre les persones de nacionalitat espanyola destaquen les que provenen de Catalunya, Andalusia i el País Basc.

Pel que fa als perfils que més consultes han fet, destaquen els sèniors amb el 39,4%. Els adults n’han fet el 28,3%, les famílies el 15,6%, els joves el 8% i les parelles el 5,3%.

Aquest augment de persones ateses també s’ha vist reflectit en les consultes al portal turístic de Lloret de Mar, www.lloretdemar.org. Durant el 2016 les visites van arribar a 731.793, un augment de més de 27.000 visites respecte a l’any anterior.

En paraules d’Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme: “Aquest any hem tingut un augment en les visites presencials a les oficines de turisme després del descens que havíem tingut els dos últims anys. Notem que el públic que menys visita les nostres oficines és el públic més jove ja que està acostumat a utilitzar les noves tecnologies i a cercar la informació a internet. Segons les nostres xifres, més d’un 49% de les visites al web es fan mitjançant un dispositiu mòbil; per aquest motiu, aquest 2017 començarem a treballar en un nou web que serà accessible des de tots els dispositius i que tindrà una imatge més moderna i fresca.”

Lloret Turisme és l’entitat encarregada de gestionar les oficines de turisme de Lloret de Mar. La localitat disposa de tres oficines de turisme obertes durant tot l’any (la central ubicada a l’entrada de la població, una al Museu del Mar i una altra a la terminal d’autobusos) i, durant els mesos de juliol i agost, s’obre un punt d’informació turística a la platja de Fenals.