Lloret de Mar, tercera destinació de Catalunya en recaptació de l’impost d’estades turístiques

Lloret de Mar / Foto: Xavier Pou

Lloret de Mar / Foto: Xavier Pou

Lloret de Mar se situa en tercera posició pel que fa a la recaptació de l’impost sobre estades turístiques a Catalunya, i es posiciona així com a líder a la província de Girona. En total, el municipi va recaptar 771.737 euros corresponents al 2013, només per darrere de Barcelona (6.996.972 €, i Salou (872.257 €) i molt lluny de Santa Susanna, 4t municipi en recaptació amb 228.553 €.

En paraules de Jordi Orobitg, regidor de Turisme, «la recaptació de la taxa turística a Lloret de Mar va generar uns ingressos superiors als 2 milions d’euros. Aquests 771.737 euros corresponen al 30% que reverteix en el municipi».

Amb prop de 1.000.000 de visitants i 5.000.000 de pernoctacions a l’any, Lloret de Mar es consolida com una de les poblacions líders del turisme a Catalunya.

Jordi Orobitg també ha recordat que «Lloret de Mar acull el 40% del turisme que arriba a la Costa Brava», un lideratge que queda palès en les xifres que mostren com Lloret de Mar recapta més que els 6 municipis que el segueixen de la província de Girona (Roses, Tossa de Mar, Blanes, Platja d’Aro, Torroella de Montgrí – l’Estartit i Girona).

L’impost sobre les estades en establiments turístics de Catalunya, que es va començar a aplicar l’1 de novembre de 2012, té com a objectiu generar ingressos per tal de permetre consolidar i seguir potenciant Catalunya com a destinació de primer odre i de referència en l’àmbit estatal, europeu i mundial.