Detingudes cinc persones per segrestar un veí de Lloret de Mar durant 11 dies

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a la Unitat Central de Segrestos i Extorsions, conjuntament amb la Secció de Segrestos i Extorsions de la UDEV  de la policia nacional han detingut cinc persones com a presumptes autores dels delictes de segrest, robatori amb violència, lesions, contra la salut pública i grup criminal.


El 12 de juny una dona es va presentar a la comissaria de Lloret de Mar per denunciar que havia rebut una trucada, des del telèfon del seu marit, d’un home que afirmava que l’havien segrestat i que li reclamava un rescat d’1,5 milions d‘euros si volien que l’alliberessin amb vida.

Ràpidament es va activar la Unitat Central de Segrestos i Extorsions dels Mossos d’Esquadra que es va fer càrrec de la investigació i de l’assessorament als familiars a més d’informar-ne immediatament al Jutjat d’Instrucció 1 de Blanes que estava en funcions de guàrdia, per a sol·licitar les mesures urgents per localitzar la víctima i els autors del segrest.

Les indagacions van concloure que el segrest l’havia dut a terme un grup criminal experimentat format per membres de l’est d’Europa. Els agents  van saber que havien canviat  l’ostatge d’ubicació en diverses ocasions i que disposaven de coneixements tècnics amb l’objectiu d’evitar ser identificats per la policia.

Fruit de la investigació els agents van determinar que “la veu” dels segrestadors es situava a Madrid i que la víctima podria estar retinguda en una zona sense determinar entre Madrid i Toledo. Per aquest motiu es va establir un equip conjunt d’investigació amb la Sección de Secuestros y Extorsiones de la UDEV Central de la Policia Nacional amb seu a Madrid.

El dimecres 21 de juny els investigadors van aconseguir identificar una part dels integrants de banda. Tot i que els membres del grup sempre prenien moltes mesures per tal d’evitar ser descoberts per la policia, com fer constantment canvis de vehicle o adoptar mesures de contra-vigilància per detectar la presència policial.

El dia 22 de juny els segrestadors es van posar en contacte amb la família per donar-los un ultimàtum, o feien el pagament o matarien l’ostatge. L’intercanvi s’havia de fer el mateix dia a la tarda en l’aparcament d’un hotel de l’A-42 que va de Madrid a Toledo.

Davant aquest fets els policies van establir el mateix dia un dispositiu policial conjunt per poder alliberar l’ostatge de la manera més segura possible i detenir els segrestadors. Agents dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Nacional van acompanyar al germà de la víctima des de Barcelona a Madrid on havia de fer el pagament del rescat.

Paral·lelament, el mateix dia 22 al matí, els policies van localitzar el vehicle d’un dels sospitosos a Toledo, a la localitat de Casarubios del Monte. Els agents van detectar diversos membres del grup mentre feien comprovacions i vigilàncies als voltants d’un immoble del carrer de la Vila.

Pels volts de les 15:00 h, unes hores abans de la cita per a fer l’intercanvi, van observar com intentaven introduir a la part posterior d’una furgoneta a la víctima, asseguda en una cadira de rodes. Però ràpidament van desistir de l’acció possiblement en sospitar que podia haver-hi presència policial a la zona i van intentar tornar a amagar-se dins l’immoble.

En aquest moment els caps de l’operatiu conjunt van decidir realitzar les detencions i evitar així eventuals represàlies per a l’ostatge. La ràpida acció policial va permetre rescatar la víctima sana i estalvia a més d’arrestar tots els membres del grup, tret d’un que va aconseguir escapar per la teulada d’un edifici annex.

La víctima, que va ser traslladada a l’hospital de Móstoles parcialment inconscient com a conseqüència de les drogues que el grup li havia subministrat, no presentava més lesions que les contusions provocades pels cops rebuts i ferides als canells produïdes per les lligadures.

El dia 23 de juny es van realitzar tres entrades i registres en domicilis dels segrestadors a Paracuellos del Jarama, Illescas i Madrid. A l’interior d’un d’ells es va localitzar i detenir el membre de la banda que havia fugit el dia anterior i també es va intervenir cocaïna, cabdells de marihuana i glans d’haixix.

La víctima, un cop es va recuperar de l’efecte de les drogues, va explicar als investigadors que el dia 12 de juny va ser assaltada per diversos individus vestits amb armilles de policia quan tornava en cotxe a casa seva a Lloret de Mar. Els assaltants el van copejar i després el van per drogar a més de tapar-li els ulls. A continuació el van introduir a punta de pistola al maleter d’un cotxe.

Els assaltants el van portar fins a un primer amagatall on el van tenir retingut entre tres i quatre dies. La víctima estava totalment desorientada com a conseqüència del subministrament constant de barbitúrics i benzodiazepines i dels cops que havia rebut.

Passats uns dies els segrestadors van subministrar-li més drogues, el van posar unes ulleres tapades amb cartó i una gorra al cap per traslladar-lo cap  a un pis en un immoble d’una zona situada entre Madrid i Toledo.

El cap de la banda, un home de nacionalitat romanesa que actualment estava cursant estudis de medicina en una universitat de Madrid, és qui subministrava els medicaments hipnòtics a la víctima. Aquest home havia publicat diversos anuncis on s’oferia per fer d’actor i model.

El dia 24 de juny els cinc detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.