Matrimoni detingut per estafar un hotel de luxe de Lloret i un altre de Pineda de Mar

Agents de Mossos d’Esquadra han detingut un matrimoni com a presumptes autors de set delictes d’estafa, una falta de furt i quatre faltes d’apropiació indeguda cadascun en diferents hotels de l’Estat espanyol (dos a Vigo, dos a Madrid, un a Lloret de Mar, un a Pineda de Mar i un a Barcelona). El matrimoni, una dona de 34 anys i un home de 39, tots dos de nacionalitat polonesa, viatjava amb les seves dues filles menors d’edat, de 9 i 11 anys.

El passat 25 de juliol, els mossos van ser informats que hi havia quatre persones, un matrimoni i les seves dues filles menors d’edat, allotjades en un hotel de Barcelona des de feia uns dies. L’Hotel tenia sospites que aquestes persones no tenien la voluntat de pagar el deute que havien generat durant la seva estada i que arribava als 15.000 euros.

Agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sarrià-Sant Gervasi, fetes les comprovacions amb la documentació d’aquestes persones, van saber que la família havia estat allotjada en diversos hotels de l’Estat espanyol durant els últims mesos de juny i juliol on havien fet grans despeses econòmiques que havien deixat sense pagar.

La parella, amb les dues filles menors d’edat, sempre utilitzaven el mateix modus operandi: s’allotjaven en hotels on presentaven només la documentació de la dona i un parell de targetes de crèdit. En aquest sentit, el matrimoni al·legava haver estat víctima d’un robatori, motiu pel qual no disposaven de la documentació de l’home. Pel que fa a les targetes de crèdit, estaven a nom de la dona i mai tenien fons per a poder pagar l’estància a l’hotel.

Ara bé, mentre durava la seva estada, el matrimoni i les seves dues filles feia despeses d’imports molt elevats. En el moment de pagar, els responsables de l’hotel comprovaven que no podien saldar la factura amb les targetes de crèdit i ho reclamaven al matrimoni. Llavors, la família es comprometia a fer una transferència bancària internacional al compte corrent de l’hotel i, fins i tot, els mostrava un resguard de la transferència realitzada que probablement estava falsificat. Aquest ardit els permetia disposar d’un parell de dies de marge fins que l’hotel s’adonava que els diners no arribaven i aprofitaven per fer les maletes i marxar del lloc.

El mateix 25 de juliol els agents van detenir aquestes dues persones i van fer una entrada i escorcoll en les dues habitacions de l’hotel de Barcelona que estaven ocupant la família en aquell moment i en el vehicle amb el qual es desplaçaven. El matrimoni acumulava una gran quantitat d’objectes dels set hotels perjudicats, com licors, joies, productes de bellesa, tovalloles, claus d’habitacions, així com altres productes d’ús diari que es poden trobar als hotels.

El matrimoni, que va ser detingut per set delictes d’estafa, una falta de furt i quatre faltes d’apropiació indeguda, van ser posats a disposició judicial i ara es troben en llibertat amb càrrecs a l’espera de judici.