Alerta per estat de la mar a la Costa Brava

a Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat manté activada la fase d’alerta del pla Procicat per estat de la mar, atès que es manté la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), d’avís de nivell 1 i nivell 2, de risc per estat de la mar, des d’avui diumenge fins demà dilluns a la nit i matinada de dimarts.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) es manté la previsió d’onades superiors als 2,5 metres d’alçada (avís de Nivell 1) a les comarques de l’Alt i Baix Empordà durant aquesta matinada i demà. A partir de demà al matí, les comarques del Maresme i la Selva, i el Barcelonès en menor grau de probabilitat, també es podrien veure afectades.

D’altra banda, el SMC a emès un avís de Nivell 2, amb onades superiors als 4 metres (mar brava), que probablement afectarà a la comarca de l’Alt Empordà, i en menor grau de probabilitat al Baix Empordà, a partir de primera hora de demà dilluns fins la matinada de dimarts.

Per últim, hi haurà mar de fons i en alguns casos les onades podrien arribar als 5 metres.

 

La Direcció General de Protecció Civil recomana extremar les precaucions i seguir els consells d’autoprotecció (Consells per a l’autoprotecció en cas d’emergència)