El PSC insta Robert Fauria i Josep Valls a abandonar els seus càrrecs al Consell Comarcal de la Selva

El conseller Josep Valls

El conseller Josep Valls

Robert Fauria

Robert Fauria

La federació del PSC a les comarques gironines considera que Robert Fauria, president del Consell Comarcal de la Selva, i el conseller d’aquesta institució i regidor de Lloret de Mar, Josep Valls, haurien de renunciar als seus càrrecs per la seva imputació en diferents casos de corrupció.

Els socialistes creuen que han d’abandonar les seves responsabilitats mentre durin el processos judicials que investiguen els casos Manga i Clotilde.

El PSC ha pres aquesta decisió després de constatar una manca absoluta de transparència per part l’equip de govern format per CiU i ERC a l’hora de tractar aquestes qüestions que afecten negativament a la institució comarcal. Els socialistes denuncien la opacitat i la falta d’informació que han rebut com a grups de l’oposició. CiU no ha complert amb el compromís de convocar, abans d’ahir dimecres a la tarda, la junta de portaveus del consell comarcal, fet que ha motivat aquest comunicat.

Seu del Consell Comarcal de la Selva a Santa Coloma de Farners

Seu del Consell Comarcal de la Selva a Santa Coloma de Farners

Davant la manca de voluntat de Robert Fauria de comparèixer davant de l’oposició i donar explicacions sobre la seva imputació per presumptes delictes de suborn, tràfic d’influències i prevaricació, el PSC considera oportú demanar-li que s’aparti de les seves responsabilitats. Així mateix, els socialistes també reclamen que Josep Valls renunciï als seus càrrecs mentre el jutge mantingui la seva imputació.

El PSC considera que la continuïtat de Robert Fauria i Josep Valls perjudica el Consell Comarcal de la Selva i altres institucions supramunicipals, però també l’activitat política en general, agreujant la desafecció de la ciutadania cap a la política i l’administració pública.

Finalment, el PSC alerta que la passivitat de CiU i el seu soci de govern ERC no podrà allargar-se en els dies i els demana que prenguin mesures urgents abans que la situació d’inestabilitat a la institució comarcal sigui irremeiable.