Dipsalut cedeix quatre desfibril·ladors mòbils més a Lloret

Ajuntament de Lloret de Mar

L’any 2003 l’Ajuntament de Lloret de Mar va signar un conveni de cessió de desfibril·ladors automàtics amb l’Organisme Autònom de Salut Pública de la Diputació de Girona (Dipsalut) a través del seu programa “Programa Girona, territori cardioprotegit”.

En concret, el conveni recollia la cessió de 5 desfiladors (DEA) mòbils i 13 DEA de tipus fix, situats a la via pública en unes columnes específiques i que estan les 24 hores a disposició de la ciutadania per intervenir ràpidament en el cas que una persona pateixi una aturada cardíaca.

Antonio Lorente, regidor de Salut Pública ha explicat que «aquest mes d’agost, s’ha complementat la cessió de DEA mòbils amb 4 noves unitats, la qual cosa permetrà que tots els vehicles de primera intervenció, tant de la Policia Local com de Protecció Civil, vagin equipats amb un aparell».

L’experiència adquirida en els darrers anys ha permès comprovar que les unitats més efectives són els desfibril·ladors que porten els cossos de seguretat i d’emergències.

El regidor explica que «malgrat els desfibriladors situats a via pública són de tipus automàtic i no requereixen de coneixements per poder-los utilitzar, els ciutadans encara tenen certa recança en utilitzar-los en cas d’emergència. Per això, cal incidir en la formació i des de Dipsalut s’organitzen de forma periòdica cursos de formació, oberts a tothom, en els diferents municipis de la província de Girona».

Per altra banda, durant l’estiu, totes les platges del municipi també compten amb DEA mòbils, els quals estan ubicats en els mòduls de salvament a disposició dels socorristes.

Alhora, les instal·lacions esportives municipals estan equipades amb DEA, situats a l’interior de les dependències, de manera que també són instal·lacions cardioprotegides.