Valoració d’ICV-EUiA de Lloret de la reunió de la comissió de seguiment de l’hospital municipal

Dimecres passat 12 de juliol es va fer reunió de la comissió de seguiment de l’hospital municipal de Lloret de Mar. L’objectiu d’aquesta reunió, sol·licitada pel Síndic del Ciutadà de la nostra població, era fer una valoració del grau de compliment de les diferents exigències plantejades a la Corporació de Salut del Maresme i La Selva referents a l’hospital municipal que gestiona.

Després d’escoltar totes les parts, a la conclusió que arribem és que la situació és igual o pitjor que fa un any: la qualitat del menjar continua sent dolenta, la Corporació no realitza inversions en l’edifici, pel que el seu estat és cada dia pitjor, sobrecàrrega de feina dels treballadors…

L’Ajuntament de Lloret de Mar compta amb un representant en el Consell Rector de la Corporació, i aquesta posició minoritària fa que qualsevol proposta realitzada no tiri endavant, sense esmentar que aquest òrgan de direcció no atén, reiteradament, les necessitats de la sanitat en la nostra població.

Dit això, vam proposar en l’última reunió de la comissió de seguiment de l’hospital municipal d’abandonar la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, i avui ens reiterem en aquesta proposta, que portarem a un ple de l’Ajuntament. 

També qualifiquem d’emergència la situació de la sanitat a la zona que gestiona la Corporació, ja que aquesta situació s’empitjora segons passa el temps. El passat dia 12 de Juliol en plena temporada d’estiu només hi havia un metge al servei d urgències del Hospital Comarcal de Blanes per tota la població de referència, que avarca des de Canet a Tossa, provocant cues de fins a 10 hores,  pel que proposem al Departament de Salut que sigui ell qui gestioni, en el termini més curt de temps possible, la sanitat al nostre territori, per posar ordre i qualitat en el servei.