Justícia licita el lloguer d’un edifici per unificar en un únic espai els jutjats de Santa Coloma de Farners

El Departament de Justícia ha licitat el lloguer d’un nou edifici per agrupar en un sol espai els jutjats de Santa Coloma de Farners que ara estan repartits en dos locals.

Disposar d’aquest nou equipament és una de les necessitats més importants del partit judicial de Santa Coloma de Farners ja que permetrà millorar els serveis de l’administració de justícia en un edifici més funcional i modern, i facilitarà que es pugui posar en funcionament la Nova Oficina Judicial.

El DOGC ha publicat avui aquesta licitació per un període de 20 anys i amb una superfície necessària que se situa entre els 2.145m² i els 2.400 m², mentre que els dos locals actuals sumen 1.444,84m².

El partit judicial de Santa Coloma de Farners atén una població de 85.943 habitants agrupats en 24 municipis. Està format per quatre jutjats de primera instància i instrucció, un amb funcions de Registre Civil i un altre amb funcions de violència domèstica.

Actualment aquests quatre jutjats estan separats en dos espais: un antic edifici independent de propietat municipal on hi tenen la seu els jutjats 1 i 3, el Registre Civil i el Deganat; i un local comercial de planta baixa, on hi ha els jutjats 2 i 4. Els assumptes penals i socials i la resta de jurisdiccions es tramiten a Girona.

El director dels Serveis Territorials de Justícia a Girona, Jordi Martinoy, destaca que després de les actuacions que s’han dut a terme en la majoria d’edificis judicials de les comarques gironines, el nou local per als jutjats de Santa Coloma de Farners permetrà resoldre una necessitat pendent.