Instal·lan caixes niu per a ocells i refugis per a ratpenats a Santa Coloma

Ajuntament de Santa Coloma de Farners

Aquesta setmana s’estan instal·lant les primeres caixes niu per a ocells i refugis per a ratpenats al Parc de Sant Salvador de Santa Coloma de Farners. Durant aquest mes d’abril se n’instal·laran un total de 38, repartides entre el Parc, les escoles del municipi, la urbanització de Santa Coloma Residencial i equipaments municipals.

A aquesta actuació s’hi han destinat 1.909,60 euros corresponents a la partida de 2016 d’un total de 18.700 euros, que prové de la recaptació del 0,5% de l’IBI anual a projectes de conservació del medi natural, i que s’aplica a Santa Coloma en virtut d’un acord municipal del gener de 2016.

Ajuntament de Santa Coloma de Farners

Les caixes niu i els refugis van acompanyats d’un cartell explicatiu de les espècies d’aus i ratpenats que habiten a l’entorn del municipi, que han estat elaborats pels serveis tècnics de l’àrea de Medi Natural de l’Ajuntament de Santa Coloma, juntament amb la Fundació Emys i amb la col·laboració del colomenc especialista en ornitologia, Alfons Delgado.

La resta de la partida corresponent al 0,5% de l’IBI de 2016 s’ha destinat a l’elaboració d’un estudi que analitza la situació actual del medi natural de Santa Coloma de Farners i que s’ha fet amb la col·laboració de biòlegs, naturalistes, excursionistes, propietaris, agents forestals, etc., del territori; a la formació de la brigada en el tractament de plantes exòtiques i invasores; i a tallers educatius sobre la fauna i flora de l’entorn a les escoles, que continuen aquest 2017. A les escoles s’han fet també tallers de construcció de caixes niu, les quals s’instal·laran properament als voltants del castell de Farners.