La Generalitat licita les obres per condicionar una via ciclista a la C-25 entre Riudellots de la Selva i Campllong

Generalitat de Catalunya

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert la licitació de les obres de condicionament i de formació d’una via per a vianants i ciclistes a la C-25, entre Riudellots de la Selva (la Selva) i Campllong (Gironès). Els treballs, amb una inversió prevista de 2,6 milions d’euros, s’iniciaran a finals de l’estiu que ve i tindran un termini d’execució de 9 mesos.

L’actuació principal consisteix en l’eixamplament de la carretera C-25 per tal de millorar la seguretat i la comoditat en la conducció en una longitud de dos quilòmetres. El tram s’inicia uns metres abans de la rotonda del veïnat de l’Estació de Riudellots de la Selva i el giratori d’accés al nucli de Campllong. La carretera s’eixamplarà dels 8 metres actuals als 10 metres previstos –amb dos carrils de 3,5 metres d’amplada i vorals d’1,5 cadascun– sense modificar-ne el traçat.

Aquesta obra comportarà l’adaptació de quatre estructures: dels ponts sobre la línia del ferrocarril, el riu Onyar i la riera Gotarra i l’estructura sobre el rec de l’Agulla. A més de l’eixamplament de la carretera, els treballs inclouran la renovació del paviment i la millora dels elements de drenatge, de la senyalització i de les barreres de seguretat.

Via ciclista segregada

Complementàriament, les obres inclouran la formació d’una via segregada per a vianants i ciclistes paral·lela a aquest tram de la C-25, que enllaçarà amb itineraris per a vianants ja existents. El pas sobre el ferrocarril s’efectuarà a través del traçat primitiu de la carretera, aprofitant l’antic pont existent, i per salvar el Riudevila, Onyar, Agulla i Gotarra, es construiran noves passeres paral·leles als ponts de la C-25.

Aquesta actuació és una de les set en què el Departament de Territori i Sostenibilitat està treballant enguany per a posar en servei 10 quilòmetres nous de vies ciclistes a les comarques del Baix Llobregat, el Vallès Oriental, el Bages, la Selva i el Ripollès. Com les obres que ara s’impulsen, algunes d’aquestes vies ciclistes es construeixen en el marc d’actuacions de millora i condicionament d’alguns trams de carretera.