Les obres d’ampliació del CAP de Malgrat de Mar començaran l’any vinent

Ajuntament de Malgrat de Mar

El regidor de Salut Comunitària, Jofre Serret (PDeCAT), s’ha reunit aquest matí amb el gerent de la Regió Sanitària de Girona, Miquel Carreras. En aquesta reunió, Miquel Carreras ha explicat que el pressupost de la Generalitat per a aquest 2017 inclou la redacció del projecte per ampliar el CAP de Malgrat de Mar i que les obres començaran el darrer trimestre del 2018.

Jofre Serret ha explicat després de la reunió que els barracons seran eliminats i que l’ampliació del Centre d’Atenció Primària es farà construint un pis a sobre de l’edifici actual en forma de L. El regidor ha detallat que l’ampliació suposarà també un increment dels serveis que prestarà l’equipament de salut com seria el de medicina de rehabilitació.

El regidor de Salut Comunitària també ha afirmat que els pressupostos d’enguany de la Generalitat de Catalunya -encara pendents d’aprovació- inclouen una partida per a la redacció del projecte d’ampliació del CAP de Malgrat. La previsió del govern català és que les obres es puguin posar en marxa l’any vinent, possiblement en el darrer trimestre.

Per altra part, Jofre Serret ha explicat que a la reunió també s’ha parlat que el Departament de Salut de la Generalitat té en marxa un pla d’ordenació d’atenció continuada i urgent, que serà el que determinarà quins són els centres que hauran d’estar oberts les 24 hores. En aquest sentit, Serret ha manifetat que “s’està estudiant una reforma horària de les urgències”. El regidor ha volgut fer una crida a la ciutadania a fer ús del 061, que funciona les 24 hores els 365 dies l’any. Aquest servei, si és necessari, adreça al ciutadà al centre de salut més adient o bé activa un metge a domicili, una ambulància o un helicòpter medicalitzat del SEM per atendre’l.