L’Agència Catalana de l’Aigua licita redactar el projecte per ampliar la depuradora de Maçanet de la Selva

Depuradora de Maçanet de la Selva / ACA

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat a licitació la redacció del projecte constructiu per a l’ampliació de la depuradora d’aigües residuals de Maçanet de la Selva, a la comarca de la Selva.

Es disposa fins el 22 de març per presentar ofertes. El pressupost de licitació és de 120.395 euros i un cop adjudicada la redacció del projecte, es disposarà d’un termini de sis mesos per al seu redactat.

L’actual depuradora que dóna servei a Maçanet de la Selva va ser construïda el 1979 i disposa d’una línia de tractament amb capacitat per tractar 1.000 m3/dia. La planta funciona al 100% de la seva capacitat i per adaptar la planta a les necessitats de sanejament actuals i futures, es contempla que aquesta passi a duplicar la seva capacitat, passant dels 1.000 m3/dia actuals als 2.300 m3/dia.

La planta, que saneja les aigües residuals del nucli urbà i de la zona industrial, també preveu dimensionar un tanc d’homogeneïtzació que permetrà minimitzar i controlar l’impacte de possibles abocaments industrials puntuals.

Catalunya disposa actualment de 510 depuradores operatives, que garanteixen el sanejament de més del 97% de la població.