La Marxa Pagesa travessa avui i demà la Selva i l’Alt Maresme

Amb el lema Lluita amb Unió de Pagesos per la dignitat de la pagesia, el sindicat ha convocat la pagesia de tot Catalunya i la societat civil en general a participar a la Marxa Pagesa que a partir d’avui 26 de gener transcorrerà diversos punts del territori, fins a arribar, el dia 28, a Barcelona.

Amb aquesta mobilització, Unió de Pagesos vol reivindicar la dignitat del camp català i el reconeixement de l’activitat agrària, a la vegada que considera que ha de servir per renovar el contracte de la societat amb el camp en la conjuntura de canvi social i polític que viu Catalunya.

El sindicat defensa que el nou model de país encara ha d’incardinar la Catalunya pagesa i recorda a la pagesia que qüestions com la representativitat, els instruments de suport, les mesures compensatòries i l’equiparació dels recursos socials de la pagesia als de la resta de la ciutadania, han vingut de la mà de l’esforç conscient per reclamar-les i la lluita per aconseguir-les.

La marxa travessa avui la comarca de la Selva i serà especialment visible a les poblacions de Santa Coloma de Farners, Riudellos i Vidreres. Demà afectarà el tram de Tordera de la carretera N-II de les 11h fins a les 12:30h aproximadment, per continuar després en direcció a Mataró.