Els alumnes d’ESO de Breda també participaran al projecte ‘Robotseny’

Ajuntament de Breda

L’Ajuntament de Breda ha comprat 8 robots pels alumes de la seu de Breda de l’Institut Vescomtat de Cabrera.

L’acció s’ha realitzat amb la intenció que la participació dels alumes de l’Escola Montseny al projecte ‘Robotseny’ tingui continuïtat als estudis de secundària. Les unitats adquirides són del paquet ‘Lego Mindstorms’, una línia de productes de robòtica que conté elements bàsics de les teories robòtiques com la programació de peces de forma interactiva.

Els 8 lots, valorats en 3.000 euros, serviran per a que els alumnes del centre construeixin robots capaços de resoldre els reptes que es proposaran a l’edició 2017 del torneig ‘Robotseny’. L’edició d’enguany, que es celebrarà el proper 10 de juny a Sant Celoni girarà entorn del ‘packaging’, o com trobar solucions per a l’emabaltge de productes.

El projecte ‘Robotseny’ acosta la ciència i la tecnologia als centres educatius de la comarca del Baix Montseny. Implanta l’estudi de la robòtica dins del currículum escolar. D’aquesta forma tots els alumnes, independentment de la capacitat econòmica de les seves famílies, tinguin una aproximació a la robòtica.

Desenvolupar competències científiques

A través del disseny i la programació de robots desenvolupa les competències científiques i creatives dels alumnes treballant de forma cooperativa. Després d’una bona acollida als centres educatius dels municipis del Baix Montseny durant el 2016 està previst ampliar el nombre d’escoles i instituts participants a l’edició del 2017. El projecte també compta amb el suport del teixit industrial del territori.

Les empreses participants assessoren els alumnes participants en la creació dels seus projectes, i col·laboren amb la cessió de material i amb una relació de reciprocitat en tant que representats empresarials visiten els alumnes a les escoles com a la inversa. En el cas de Breda participen del projecte les empreses ‘Metral’ i ‘Hohner’.