Aprovat el pressupost de 2017 de Caldes de Malavella amb més despesa social que mai

Ajuntament de Caldes de Malavella

El Ple de l’Ajuntament de Caldes, celebrat aquest dimarts 27 de desembre i reunit en sessió extraordinària, ha aprovat el pressupost general i la plantilla de personal per a l’any 2017.

En aquest sentit el pressupost consolidat aprovat és d’ 11.516.919 euros, respecte els 8.000.000 euros del 2016 i es passa al 57, 26% d’endeutament per aquest 2017. Segons les paraules de la regidora d’Hisenda Àngela Frigolé és un pressupost doncs «responsable i equilibrat» ja que manté un endeutament sostenible.

El nou pressupost aprovat augmenta diverses partides vinculades amb la despesa social i l’atenció de les persones com el Pla d’igualtat. Destaca de manera especial la inversió de 200.000€ en la compra d’habitatge social.

Pel que fa a les mesures per a l’asfaltatge de carrers i a les millores de l’accessibilitat es preveu executar projectes com l’asfaltatge del carrer Josep Soler amb una inversió de 736.000 €. I realitzar millores a les urbanitzacions del terme municipal.

En matèria de cultura s’ha previst una partida de 215.000 € per fer l’equipament per a la museïtzació del Castell de Caldes i una inversió de 950.000 € per un nou «espai de formació» i Auditori a les antigues cases dels mestres. Espai que dignificarà l’Escola de Música –fins ara repartida per diferents aules del poble- i que servirà de nou espai cultural per a les diferents entitats del municipi.

L’Alcalde Salvador Balliu ha assenyalat que «si calculem el nivell d’endeutament de l’ajuntament a 31 de desembre de 2017 sobre la previsió d’ingressos corrents de 2017, se situaria a l’entorn del 57% lluny encara del 75% recomanable i del 110% autoritzat». En aquest sentit, Balliu ha assegurat que «l’ajuntament té una bona salut econòmica, i per això se centraran tots els esforços a continuar prestant més i millors serveis als ciutadans del nostre poble».