El bus d’Arbúcies i Sant Hilari podria enllaçar amb Santa Coloma a principis del 2017

Ajuntament d’Arbúcies

Les localitats d’Arbúcies i Sant Hilari Sacalm estan només a un pas de resoldre una demanda municipal històrica: aconseguir que el seu transport públic també faci parades a Santa Coloma de Farners, la capital de la comarca selvatana.

Així ho va explicar ahir el regidor d’Atenció a les Persones, Jaume Salmeron, qui va avançar que, si tot va com ha d’anar, aquest servei es podria activar al llarg del primer trimestre del 2017. «En el darrer ple vam aprovar per unanimitat fer la petició formal als serveis territorials de la Generalitat, els quals hauran d’estudiar els horaris», va ressaltar Salmeron, qui va afegir que està previst que a Sant Hilari es porti aquest punt a votació en el ple d’aquest desembre.

Segons va detallar Salmeron, actualment l’autobús que cobreix la línia que va de Sant Hilari i Arbúcies fins a Girona fa quatre viatges d’anada i quatre de tornada, sense que cap d’ells pari a Santa Coloma. «A la capital selvatana hi ha els jutjats, el Consell Comarcal, els serveis socials i de recaptació, el centre de salut mental o l’institut on es fa formació professional, i el fet de no poder arribar-hi amb el transport públic, suposa una limitació per als nostres ciutadans». Salmeron va recordar que a la localitat hi ha molts joves que estudien a Santa Coloma i que han de pujar i baixar amb cotxe diàriament.

L’any 2014, ja es va fer un primer pas per millorar el tema del transport públic, adherint-se a la integració tarifària de l’ATM (Autoritat del Transport Metropolità). «El servei era molt deficitari, i abans d’aquest acord, només anar a Girona costava 8,45 euros. Ara, amb la targeta de 10 viatges, costa 2,90 euros».

Arran d’això, l’equip de govern es va posar a treballar, juntament amb el consistori de Sant Hilari, per aconseguir l’esperat enllaç amb Santa Coloma. «Existeix el compromís per part de la Generalitat, que serà qui haurà d’acabar de lligar els detalls tècnics amb a l’empresa concessionària Teisa» va subratllar Salmeron.

La meitat dels viatges farien parades

Així, en cas de fer-se efectiu l’acord aprovat en el ple municipal, el 50% dels viatges farien parades a la capital selvatana. «La idea és que dels quatre viatges d’anada a Girona, els dos primers del mati parin a Santa Coloma, sobretot pensant en els estudiants. Els altres dos es farien de tornada» va concretar el regidor.

D’altra banda, l’equip de govern també s’està començant a plantejar la connectivitat del transport públic amb Vic. «Els veïns d’Arbúcies tenen molta relació amb aquesta localitat, sobretot per assistir al mercat setmanal o en el cas dels més joves per assistir a la Universitat de Vic, que els queda més a prop que la de Girona (UdG)» va explicar Salmeron, qui va ressaltar que aquest pas també el volen fer consensuadament amb el consistori de Sant Hilari Sacalm.