Lloret de Mar acull l’assemblea de la Xarxa de Municipis Indians

Ajuntament de Lloret

Ajuntament de Lloret

Lloret de Mar ha acollit l’Assemblea de la Xarxa de Municipis Indians. Durant la sessió de treball, en la qual han participat els regidors i tècnics de Cultura dels municipis adherits, s’ha marcat el pla d’accions de l’any vinent.

Les accions destacades que s’han acordat per al 2017 són un projecte de senyalització amb codis QR als municipis que formen part de la Xarxa per tal de senyalitzar i posar en valor el patrimoni indià, i l’organització d’una Jornada historicocultural sobre els indians a la qual es convidarien diferents experts per parlar i debatre el llegat indià.

La Xarxa de Municipis Indians és una associació sense ànim de lucre que reuneix localitats que comparteixen un passat en comú de relacions històriques, culturals i econòmiques amb països de l’altra banda de l’Atlàntic. En aquest sentit, pretén difondre la riquesa cultural i arquitectònica dels catalans que van viatjar a finals del segle XIX i a principis del XX a les Amèriques i en van tornar després d’haver-hi fet fortuna.

Actualment compta amb onze municipis adherits que són Arenys de Mar, Begur, Blanes, Calonge – Sant Antoni, Districte de Sant Andreu (BCN), Lloret de Mar, Palafrugell, Sant Pere de Ribes, Sitges, Torredembarra i Tossa de Mar. Lloret hi ha és present des del principi. De cara al 2017 es preveu que municipis com Vilassar de Mar, Vilanova i la Geltrú, el Masnou i altres entrin a formar part de la Xarxa.