El conseller d’Interior ha inaugurat avui la nova comissaria de la Policia Local de Lloret

Departament d'Interior

Departament d’Interior

El conseller d’Interior, Jordi Jané, acompanyat per l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, ha inaugurat aquesta matí les noves dependències de la Policia Local del municipi, situades a l’Avinguda de les Alegries, 32. La nova seu també acollirà un equipament per a Protecció Civil. El cost total de l’obra ha estat de 3.902.958 euros.

Durant l’acte d’inauguració, on s’ha descobert la placa commemorativa i s’ha fet una visita a les instal·lacions. Jané ha qualificat la nova seu d’«espectacular, pel disseny final, l’obertura, pensada per les persones, també pels qui treballen, i per donar un servei de segutetat a la col·lectivitat. Són unes instal·lacions preparades pel futur i per un esceneri de creixement. Aquesta comarca i, en concret Lloret de Mar, té un impuls de creixement evident», ha dit.

El conseller ha explicat que «Lloret de Mar és una ciutat polièdrica, oberta al món, que rep milers de persones a l’any» i que «en aquest concepte global de seguretat que tenim, necessitem de l’esforç diari de la Policia Local que, conjuntament amb els Mossos d’Esquadra, realizen dia a dia. Anem a un model de col·laboració cada vegada més estreta, fomentem els patrullatges mitxes i estan donant bons resultats. Estem fent molta feina conjunta i volem enfortir-la en un futur», ha afegit.

En aquest sentit, el titular d’Interior ha tornat a fer esment a la voluntat d’impulsar a través del Parlament de Catalunya durant aquesta legislatura un Projecte de Llei per reforçar el concepte de Policia de Catalunya. «Hem de pensar en gran, globalment, Policia de Catalunya són els Mossos d’Esquadra i les Policies Locals», ha matisat.

El conseller també ha posat en valor el fet que es pugui utilitzar aquest equipament com a element formatiu per a la seguretat afirmant que «l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya ha escollit aquesta comissaria com un dels àmbits per poder descentarlitzar la formació». Finalment, Jané ha agraït també els tècnics i voluntaris de Protecció Civil «per la seva tasca que fan en el dia a dia».

Per la seva banda, l’alcalde de Lloret de Mar ha afirmat que «es tracta d’un equipament de màxims a l’alçada de la nostra Policia», destacant «la constant professionalització i dedicació de la Policia Local de Lloret, la qual constitueix la imatge del municipi 365 dies a l’any, les 24 hores».

En acabar, Dulsat també ha elogiat el treball de la policia amb el conjunt d’altres cossos de seguretat, i d’altres àrees i ha fet referència al Servei de Protecció Civil que «format per cinc treballadors públics i 22 voluntaris realitzen un gran tasca», ha dit.

Policia Local de Lloret

Policia Local de Lloret

Les noves instal·lacions

La nova seu de la Policia Local té un total de 1.464.57 m2 construïts destinats a aparcament i instal·lacions i 1.987 m2 distribuïts en planta baixa i dues plantes pis.

Planta soterrani: zona d’aparcament, zona de renta cotxes, magatzems, i un àrea preparada per instal·lar la galeria de tir.

Planta baixa: zona d’atenció al públic amb mostrador obert 24 hores, accés als locutoris per recepció de denúncies i oficina d’Atenció a la Víctima i Relacions amb la Comunitat, sala de control, la zona d’Atestats i Planificació Tècnica i Logística i calabossos. A la part de darrera de l’equipament, hi ha un espai per la unitat canina amb zona d’entrenament i de descans pels gossos.

Primera planta: dona servei a la Regidoria i la Prefectura i està relacionada amb una sala de reunions, l’oficina d’Administració i Policia Administrativa, oficines de l’Àrea de Mobilitat, Protecció Civil, comandaments de la policia, Sotsinspectors, Divisió Territorial Operativa i sala de brífing.

Segona planta: vestuaris de la Policia Local i Protecció Civil, armeria, aula per formació, biblioteca, sala de descans i despatx sindical.

Les instal·lacions disposen d’un ascensor a la zona pública per a les visites i un altra per al personal de servei a la zona restringida.

A l’acte d’inauguració també hi ha assistit el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús; el director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a Girona, Albert Ballesta; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; el regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Lloret de Mar, Josep Lluís Llirinós; la subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begoña Curto; el sotsinspector cap de la Regió d’Emergències de Girona, Enric Cano; l’intendent sotscap de la Regió Policial Girona, Jordi Bascompte; l’inspector cap ABP Selva Litoral, David Castro; l’inspector cap de la Policia Local de Lloret de Mar, Joaquim Martín; i el cap de Protecció Civil de l’Ajuntament de Lloret de Mar, Felip Carbonell; entre d’altres autoritats.